Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jucătoarea chiliană Barbara Gatica, suspendată provizoriu pentru dopaj

www.satuharapan.com
dopaj, doping
Gatica (25 ani) ocupă locul 211 în clasamentul WTA la simplu, în timp ce la dublu se află pe cea de-a 167-a poziţie, fiind principala rachetă a tenisului feminin chilian.

Ea urma să participe în această perioadă la calificările de la Wimbledon, însă această suspendare, de care a fost informată încă din luna mai, a împiedicat-o să ia parte la turneul londonez de Mare Şlem.

ITIA i-a trimis jucătoarei o notificare în legătură cu încălcarea normelor antidoping, pe 31 mai, şi a confirmat suspendarea provizorie. Gatica a contestat ulterior această suspendare, dar apelul său a fost respins pe 17 iunie de un tribunal independent.

Jucătoarea chiliană a fost testată în timpul turneului din capitala Columbiei, în luna aprilie, în eşantionul său fiind detectată substanţa boldenon, care figurează pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA).

Barbara Gatica şi-a exercitat dreptul de a solicita o contraexpertiză, pentru a vedea dacă aceasta confirmă rezultatul primei analize. Cât timp este suspendată provizoriu, sportiva chiliană nu va putea concura sau asista la nicio competiţie oficială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.