Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jucătoarele nevaccinate sunt binevenite la Australian Open (WTA)

www.libertatea.ro
Australian Open tenis

Jucătoarele de tenis nevaccinate contra Covid-19 vor putea participa la Openul Australiei, în luna ianuarie, cu respectarea unei carantine şi a unor teste regulate, conform unui mail al WTA publicat de un ziarist specializat, informează AFP, arată Agerpres.

Acest mail al WTA, destinat jucătoarelor, a fost transmis ziaristului de la publicaţia New York Times specializat în tenis, Ben Rothemberg, care l-a publicat pe contul său de Twitter.

Informaţia contrazice declaraţiile mai multor înalţi responsabili australieni, conform cărora nevaccinaţii nu vor obţine viză de intrare în ţară. "Orice vizitator în Australia va trebui să fie dublu vaccinat", afirmase în urmă cu câteva zile ministrul federal al Imigrării, Alex Hawke.

Decizia anunţată în mail-ul WTA se va aplica probabil şi jucătorilor din turneul masculin, ceea ce ar putea permite liderului mondial Novak Djokovic să participe.

Jucătorul sârb, deţinătorul titlului la Melbourne şi aflat în căutarea celui de-al 21-lea titlu de Mare Şlem, a luat public poziţie împotriva vaccinurilor, refuzând să spună dacă el s-a vaccinat contra coronavirusului. Săptămâna trecută, el a pus la îndoială prezenţa sa la Australian Open.

Conform mail-ului WTA, jucătoarele vaccinate nu vor avea nevoie de carantină la sosire şi nici intrarea în "bule sanitare" şi se vor bucura de întreaga libertate de mişcare. În schimb, adaugă documentul, nevaccinatele vor urma o carantină de 14 zile la un hotel şi teste regulate.

"Întrucât procentul de vaccinare din statul Victoria (unde se află Melbourne) va atinge 80 la sută la finalul săptămânii şi 90 la sută luna viitoare, este confirmată o îmbunătăţire de manieră semnificativă a condiţiilor pentru jucători la Australian Open", se mai arată în text.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.