Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jucătorii iranieni 'au dreptul să se exprime' la Cupa Mondială, afirmă selecţionerul Carlos Queiroz

cupa mondiala
"Este exact ca în Anglia. Urmaţi spiritul jocului şi legile FIFA cât timp vă exprimaţi în fotbal, conform acestor principii şi acestor valori. Toată lumea are dreptul să se exprime", a spus Queiroz în cursul unei conferinţe de presă organizată la Doha şi a cărei înregistrare a fost difuzată de mass-media.

"Unii îngenunchează, anumite persoane sunt de acord, altele nu sunt de acord cu asta. Şi în Iran este exact la fel. Este exclus să credem că naţionala iraniană suferă de astfel de probleme", a continuat antrenorul lusitan.

O mişcare de protest aspru reprimată a zguduit de două luni republica islamică, după moartea unei tinere kurde iraniene în vârstă de 22 de ani, Masha Amini, arestată pentru încălcarea codului vestimentar strict care impune femeilor să poarte vălul islamic în public.

Mai mulţi jucători ai naţionalei Iranului şi-au exprimat sprijinul pentru această revoltă pe reţelele de socializare, purtând brăţări negre în timpul meciurilor sau refuzând să cânte imnul naţional.

Vedeta "Team Melli", Sardar Azmoun, a făcut să se vorbească despre el după ce şi-a exprimat în mai multe mesaje de pe reţelele de socializare sprijinul faţă de mişcarea de protest şi a denunţat represiunea din ţara sa.

Contul său de Instagram, urmărit de aproximativ cinci milioane de oameni, a fost inaccesibil câteva zile înainte de a fi restaurat.

Sprijinul acestor jucător ar avea un ecou şi mai puternic dacă echipa iraniană ar merge cât mai departe în competiţie, iar Carlos Queiroz a amintit în cadrul conferinţei sale de presă gradul de ambiţie al protejaţilor săi.

"Jucătorii au un singur lucru în minte: acela de a lupta pentru visul lor de a fi în turul al doilea. Sunt oameni umili, înţeleg un lucru foarte simplu: dacă suntem capabili să facem asta, vor face parte din istorie, pentru că Iranul a fost de şase ori la Cupa Mondială, dar nu a ajuns niciodată în turul al doilea. Ei nu vor să fie doar o parte din istorie, ei vor să scrie istorie", a adăugat Queiroz.

Iranul urmează să debuteze la Cupa Mondială pe 21 noiembrie, împotriva Angliei, în Grupa B, iar apoi va întâlni Ţara Galilor, pe 25 noiembrie, înainte de a înfrunta Statele Unite, pe 29 noiembrie, într-o revanşă simbolică a meciului istoric din 1998, câştigat cu 2-1 de iranieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.