Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecată strâmbă: A primit doar 9 ani de pușcărie pentru decapitarea fiicei sale adolescente în timp ce dormea

Romina Achrafi

Un iranian a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru că şi-a decapitat fiica de 14 ani în timp ce aceasta dormea, a informat vineri pentru o agenţie de presă iraniană mama adolescentei, care cere execuţia soţului său, informează AFP.

Uciderea în mai a Rominei Achrafi, infanticid şi feminicid cu accente de "crimă de onoare", a provocat un val de furie în Iran. Mass-media au denunţat o "violenţă instituţională" într-o Republică Islamistă "patriarhală", scrie agerpres.ro.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Potrivit informaţiilor din mass-media locale, Romina Achrafi a fost ucisă în timp ce dormea, pe 21 mai, de către tatăl ei, care a decapitat-o după ce aceasta s-a întors în căminul familial din Talesh, în provincia Gilan (nord).

"Chiar dacă autorităţile judiciare au subliniat 'tratamentul special' acordat acestui caz, verdictul tribunalului ne-a îngrozit, pe familia mea şi pe mine", a afirmat Rana Dachti, mama adolescentei, pentru agenţia de presă Ilna. "Vreau ca soţul meu să nu se mai întoarcă în satul nostru", a adăugat ea, cerând ca decizia să fie revizuită şi soţul său executat.

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

După 15 ani de convieţuire cu acesta din urmă, Rana Dachti declară azi că îi este teamă că singurul său fiu ar putea fi în pericol.

Potrivit Ilna, codul penal iranian nu prevede pedeapsa cu moartea pentru un tată care şi-a ucis un copil, ci doar pedepse cu închisoarea şi amenzi.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

Îndrăgostită de un bărbat cu circa 15 ani mai în vârstă decât ea, care a fost refuzat de tatăl fetei atunci când a cerut-o în căsătorie, adolescenta ar fi plecat de acasă înainte de a fi găsită în urma unei plângeri a tatălui. Acest bărbat, Bahman Kharavi, a fost condamnat la doi ani de închisoare, potrivit Ranei Dachti.

Tot potrivit mass-media, tânăra a declarat în faţa judecătorului, după ce a fost arestată, că nu vrea să se întoarcă acasă, spunând că îi este teamă pentru viaţa sa.

Citește și: EXCLUSIV Dispoziție explozivă! Poliția Română subjugă Poliția Locală

În Iran, legea prevede o vârstă minimă pentru căsătorie de 13 ani pentru fete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.