DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Judecătoare cunoscută, 'radiografie' amară a justiţiei: 'Din cauza laşităţii noastre, simbolul justiţiei imparţiale nu mai e eşarfa de pe ochii Zeiţei Themis'

judecator facebook justitie

Judecătoarea Adriana Stoicescu, preşedintele Tribunalului Timiş, face o analiză a peisajului justiţiei din România. Într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, judecătoarea deplânge nivelul dezbaterilor publice şi felul în care este percepută justiţia. În trecut, Adriana Stoicescu s-a remarcat prin mai multe luări de poziţie critice la adresa neregulilor din justiţie, devenite "virale" pe reţelele de socializare.

Vezi şi: Celebrul procuror Jean Uncheşelu, 'călăul' lui Ponta, cere să plece din DNA

"Daca extratereştrii s-ar hotărî să îşi deschidă ambasadă pe Pământ, ar face-o sigur în Berceni.

Nu ar avea de ales.

Genialitatea poporului român îi obligă, fiind noi inventatori ai celor mai importante lucruri de pe Pământ, care au dus omenirea înainte, de la roată la geaca de piele cu ţinte, trecând prin jocul Căluşarilor şi mămăliga cu brânză.

Ne recomandă desigur familia şi talentul dar, mai ales, pioşenia noastră recunoscută, concretizată în numărul de sarmale înfulecate pe la pomenile dansante, după ce ne-am făcut cuvenitul selfie cu mortul….

Dacă ne-ar întreba însă altceva, nu am putea răspunde, fiind vorba de mici chestiuni, desigur lipsite de importanţă…

De ce prin râurile noastre curg PET- uri şi nu ape limpezi?

De ce în satele în care s-a născut veşnicia, la ora 9 dimineaţă, birturile sunt pline de cetăţeni beţi şi fără apăsări existenţiale, care vorbesc la telefoane de ultimă generaţie, dar nu au toţi dinţii în gură?

De ce pentru a beneficia de un cearşaf, rupt pe alocuri, pentru a-ţi acoperi salteaua soioasă, într-un spital colcăind de bacterii, trebuie să îi îndeşi infirmierei 10 lei în buzunar?

Suntem ţara în care inginerii fac legi în domeniul zootehniei, contabilii în cel al construcţiilor şi împreună, ca într-o mare şi fericită familie, căsăpesc codul penal în aşa fel încât, dacă s-ar putea, judecătorul să fie subiect activ al tuturor infracţiunilor.

Printre noi, cei chemaţi să aplice legea, sunt câţiva dornici să facă legea; să fie deasupra legii; să fie ei înşişi legea.

Să fie deopotrivă instanţă de fond şi de apel, de control constituţional şi de cercetare disciplinară.

La adăpostul independenţei, devenite cauză de impunitate şi laitmotiv, nu mai pronunţă hotărâri ci acordă indulgenţe, de la înălţimea unui nevăzut, de muritori, tron divin.

Suntem ţara în care politicienii au toate drepturile, inclusiv acela de a considera drepturile şi libertăţile fundamentale un moft; de a transforma justiţia în sac de box sau bâtă, în funcţie de interese.

Suntem ţara în care condamnaţii au toate drepturile, mai puţin acela de a-şi cotonogi gardienii, dar nu-i timpul pierdut.

În care inculpaţii au dreptul să scape de pedeapsă scriind după dictare un denunţ mincinos împotriva celor căzuţi în dizgraţia puternicilor zilei.

Avocaţii, însă, au dreptul de a nu avea nici un drept…

În timp ce noi nu ne hotărâm dacă suntem sindicat sau partid, băieţii şmecheri ai patriei filosofează despre morală şi drept penal, tolăniţi pe un şezlong, departe de mizeria românească sau, unii dintre ei, rămaşi încă acasă, scuipând seminţe în capetele judecătorilor care i-au condamnat, pe nedrept desigur.

Şi uite aşa, din cauza laşităţii noastre, simbolul justiţiei imparţiale nu mai e eşarfa de pe ochii Zeiţei Themis, ci punga de nylon cu care au fost acoperite, cu cinism şi ipocrită condescendenţă, mâinile încătuşate ale judecătorului constituţional, defilat ca simbol al luptei anticorupţie victorioase, spre deliciul mulţimii aflate în delir şi însetată de sânge de corupt", scrie judecătoarea.

Vezi şi: Patru vitamine esenţiale pentru a te menţine sănătos şi în ce alimente le găseşti .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.