Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Adina Daria Lupea: 'Din septembrie în sala mea de judecată masca nu mai e obligatorie'

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Judecătoarea Adina Daria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, susține că masca de protecție nu va mai fi obligatorie în sala sa de judecată.

„Anunt! Din septembrie in sala mea de judecata masca nu mai e obligatorie! Voi face anuntul la fiecare sedinta de judecată pe care o voi prezida.Cat am condus sedintele, in toată pandemia, nu am purtat masca.Vara placuta tuturor!

P.S. Pentru ca va vad reactiile, vreau sa mentionez ca masca la mine in sala nu a fost niciodata obligatorie. Cand oamenii se sufocau sau nu ne întelegeam le ceream sa dea masca jos, tot timpul asta. In special la ultimul cuvant la inculpati. A fost liberul arbitru, cine a vrut da, cine nu, nu. Nu am fortat pe nimeni”, a scris judecătoarea într-un mesaj pe Facebook.

Context

Declarațiile Adinei Daria Lupea vin în contextul în care România a prelungit stare de alertă cu încă 30 de zile începând cu ziua de luni, 12 iulie, de când intră în vigoare o serie de noi reguli anti-Covid privind obligația de purta mască sau organizarea evenimentelor în interior și în aer liber. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 7 iulie 2021, Hotărârea numărul 44 prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021 precum și măsurile de prevenire și control necesar a fi aplicate în contextul epidemiologic actual.

Printre altele, se propune menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă sau în alte zone cu potenţial de aglomerare.

Vezi și: Taxă de 5 dolari daca ești prins că porți mască într-o cafenea din California .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.