Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea care l-a condamnat pe Voiculescu a fost ”pedepsită/ UPDATE

camelia bogdan

Celebra judecătoare, Camelia, Bogdan, a primit o lovitură destuld e dură din partea colegilor. A fost mutată de la Sectia Penala la Sectia Contencios Administrativ.

Decizia a fost luată de Colegiul de Condudecere a Curții de Apel București.

Judecătorul Camelia Bogdan nu a fost de acord cu decizia, dar decizia a fost luată.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bucureşti, Daniel Grădinaru, a declarat pentru Agerpres că la nivelul Secţiei de contencios s-a constatat un deficit al numărului de judecători, astfel încât Colegiul de conducere a decis ca doi magistraţi, printre care se află şi Camelia Bogdan, să fie trecuţi de la Secţia penală la Secţia contencios.

Daniel Grădinaru a precizat că judecătoarea Camelia Bogdan nu a fost mutată definitiv de la Secţia penală, ci va participa, pe o perioadă determinată de 3 luni, la şedinţele de judecată de la Secţia de contencios. 

De asemenea, Daniel Grădinaru a mai spus că nu este prima dată când Colegiul de conducere ia o asemenea decizie, iar Camelia Bogdan a primit şi 2 săptămâni pentru a se pregăti profesional. 

Pe de altă parte, surse judiciare au precizat că judecătoarea Camelia Bogdan nu a fost de acord cu mutarea sa de la Secţia penală. 

Camelia Bogdan a devenit cunoscută pentru condamnările grele pe care le-a dat în mai multe dosare, printre care şi cel privind privatizarea frauduloasă a ICA, în care Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare. 

Alte dosare judecate de Camelia Bogdan sunt RAFO-Carom sau transferurile de fotbalişti.

UPDATE - Jurnaliștii de pe domeniu au însă altă opinie - doamna judecator ar fi fost indepartata pentru ca devenise incomoda pentru colegii care ar elibera oameni cercetați penal pe criterii dubioase:

”Judecatoarea Camelia Bogdan - care i-a condamnat pe Felix Voiculescu si Marian Iancu si a dispus confiscarea speciala a averii lor - a fost mutata de la Sectia Penala la cea de Contencios administrativ de Colegiul de conducere al Curtii de apel Bucuresti.

Aceasta decizie vine in contexul in care judecatoarea Viorica Costiniu, cea cu sotul condamnat definitiv pentru coruptie si care l-a eliberat pe Oprescu din arest, este mentinuta la Sectia Penala, desi in mod vadit este partizana in dosarele DNA.

Nu mai zic ca judecatoarea Bogdan este former fellow al Departamentului american de stat.

Asta in timp ce sefa Curtii de apel Bucuresti, Lia Savonea, membra in Colegiul de conducere, este sotia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD Catalin Voicu, aflat in puscarie pentru 7 ani pentru coruptie.”, scrie Alex Costache de la TVR pe contul personal de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.