Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea din Braila care a eliberat din arest preventiv un bărbat care a violat o minoră, suspendată din funcţie

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Judecătoarea Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila, care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat de comiterea infracţiunii de viol asupra unei minore, a fost suspendată din funcţie pe perioada cercetării disciplinare, potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit Agerpres.

Inspecţia Judiciară a decis, în şedinţa din data de 22 februarie, "suspendarea din funcţie a judecătoarei Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila, până la finalizarea procedurii disciplinare care face obiectul sesizării din oficiu cu privire la acest caz".

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Judecătoarea Cristina Coarnă a decis, în decembrie 2020, să îl lase în arest la domiciliu pe un bărbat acuzat că a sechestrat şi violat timp de opt luni o minoră în vârstă de 13 ani. În motivarea care a stat la baza deciziei sale, judecătoare a scris că "faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă".

Bărbatul acuzat de viol nu a apucat să părăsească arestul IPJ Brăila, deoarece, pe 15 februarie, Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a menţinut măsura arestului preventiv în acest caz.

"Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii Judecătoriei Brăila, prin care a fost admisă cererea de înlocuire a măsurii preventive a inculpatului. Prin decizia Tribunalului Brăila, a fost desfiinţată încheierea instanţei de fond şi în rejudecare a fost menţinută măsura arestului preventiv", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, Georgiana Streche.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.