Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea din dosarul Black Cube a fost salvată de colegi: DNA a cerut arestarea, pentru 30 de zile, a soției unui fost mare fotbalist, dar a fost refuzată

elena burlan puscas

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins joi solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a Elenei Burlan-Puşcaş, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, stabilind că aceasta poate fi cercetată în arest la domiciliu.

Decizia nu este definitivă, scrie agerpres.ro. Judecătoarea Pușcaș e soția fostului fotbalist Marcel Pușcaș, care a evoluat la Steaua și Rapid, unde a fost și antrenor, și a candidat, de mai multe ori, fără succes, la șefia FRF.

Citește și: Halep are mare noroc: ‘Cadou’ oferit de viitoarea rivală

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut joi instanţei arestarea preventivă a Elenei Burlan-Puşcaş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, judecătoarea ar fi primit 50.000 de euro de la patru inculpaţi, dintre care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat.

Citește și: Colosul IKEA lansează propriul card de credit: Ce beneficii vor avea clienții care optează pentru el

"În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă, inculpata Burlan-Puşcaş Elena (...) a primit, în perioada 2009 - 2010, de la patru dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească (dintre care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro. Banii respectivi au fost primiţi de magistrat pentru a dispune faţă de cei doi inculpaţi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 1 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010", arată DNA.

Conform procurorilor, soluţiile pronunţate de judecătoare au fost de fiecare dată desfiinţate de instanţa superioară.

Citește și: Modificare despre care ar trebui să știe toți românii: Unde veți putea refuza să dați buletinul

Procurorii anticorupţie mai susţin că, în acelaşi context şi pentru aceeaşi sumă de bani, printr-o sentinţă din februarie 2010, Elena Burlan-Puşcaş a pronunţat pedepse cu suspendarea executării faţă de toţi inculpaţii din dosarul respectiv.

"În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentinţă a fost desfiinţată în parte, Curtea de Apel Bucureşti pronunţând pedepse cu executare faţă de autorii infracţiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani şi 6 luni", precizează DNA.

Citește și: Dacia se laudă cu încă o victorie în Europa: Ce a reușit GIGANTUL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.