Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea franceză care se ocupă de ancheta privind acuzaţiile de viol contra cineastului Luc Besson vrea să închidă investigațiile

en.rfi.fr
Luc Besson

Judecătoarea franceză care se ocupă de ancheta privind acuzaţiile de viol aduse de actriţa Sand Van Roy contra cineastului şi producătorului francez Luc Besson a anunţat la sfârşitul lui februarie că intenţionează să închidă investigaţiile, scrie AFP.

Judecătoarea de instrucţie de la Tribunalul din Paris Marie-Claire Noiriel a anunţat părţile că vrea să închidă ancheta şi le-a invitat, aşa cum prevede legea, să-i prezinte observaţiile, potrivit news.ro.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

Luc Besson nu a fost pus sub acuzare, ci doar cu statut de martor asistat pe 25 ianuarie.

Judecătoarea a reluat în septembrie dosarul care îl viza pe regizorului filmelor "Subway", "Le Grand Bleu", "Nikita" şi "Al cincilea element".

În răspunsul către magistrat, unul dintre avocaţii actriţei Sand Van Roy, Francis Szpiner, s-a arătat "mai mult decât surprins" că nu a căutat să o asculte pe reclamantă înainte de a închide ancheta. El a estimat că "o confruntare ar fi fost minimul pe care o parte civilă are dreptul să îl aştepte de la judecătorul său"

Cineastul, care contestă acuzaţiile, şi actriţa au fost confruntaţi în decembrie 2018, în cadrul unei anchete preliminare.

În acest dosar, Sand Van Roy a depus plângere pentru viol pe 18 mai 2018 contra influentului producător şi regizor francez în vârstă de 60 de ani a doua zi după o întâlnire cu el la Bristol, un palat parizian. Două luni mai târziu, ea a denunţat alte violuri şi agresiuni sexuale comise, potrivit actriţei, de-a lungul a doi ani, într-o "relaţie influenţată profesional" cu producătorul.

Aceste plângeri au fost clasate fără urmare pe 25 februarie 2019 de Parchetul din Paris, care a estimat că nu a putut "caracteriza infracţiunea denunţată în toate elementele sale constitutive".

Prin urmare, actriţa a depus o altă plângere cu constituire de parte civilă, care a dus la deschiderea unei anchete judiciare pe 2 octombrie 2019 pentru "violuri". Procuratura din Paris nu a fost de acord cu reluarea investigaţiilor.

Luc Besson, care contestă aceste acuzaţii, a fost audiat liber de poliţişti în octombrie 2018, apoi confruntat cu acuzatoarea sa în decembrie.

Opt femei l-au acuzat pe regizor de gesturi deplasate, agresiune sexuală, în mărturii adunate de Mediapart, pentru fapte în mare parte prescrise. "Nu am violat în viaţa mea o femeie. Nu am ridicat mâna asupra unei femei. Nu am ameninţat o femeie. Nu am constrâns niciodată o femeie fizic sau moral", a spus el în octombrie 2019.

Tată a cinci copii, Luc Besson este şi om de afaceri influent, care a înfiinţat Cetatea cinema din nordul Parisului.

Regizorul francez Luc Besson, recompensat cu premii César şi Lumière, este cunoscut pentru filme ca „Nikita” (1990), „Leon” (1994), „Al cincilea element/ Le cinquième élément” (1996), „The Lady” (2011) şi „Un monstre à Paris” (2011).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.