Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoarea Viorica Costiniu, mesaj dur pentru CSM în plin asalt al magistraţilor-politicieni: 'Problemele stau înghesuite sub covorul CSM'

pressalert.ro
viorica costiniu

Judecătoarea Viorica Costiniu (retrasă din activitate), preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, transmite un mesaj dur cu privire la starea justiţiei din România, de la problemele magistraţilor de rând, la ceea ce consideră o lipsă de acţiune a Consiliului Superior al Magistraturii. Pornind de la cazul judecătorului Cristi Danileţ, care cere demisia judecătorilor CCR cot la cot cu politicienii, Viorica Costiniu cere CSM să intervină şi să nu mai ţină problemele "sub covor".

Redăm mai jos mesajul public al judecătoarei Viorica Costiniu:

Un jude activ intre politicieni! Nu va spune nimic? Il garantati Dvs si pe dansul in sensul atributiilor constitutionale cu care sunteti insarcinat, inclusiv prin lege?

Cat de independent este un judecator care sta la masa cu politicieni si decide si face solicitari politice unde nu prea e treaba lui?

Cat mai stati cu ochii inchisi, cu urechile astupate si gura inchisa?

Verificati!

Unde e locul unui judecator intr- o organizatie profesionala sau in organizatii ale caror statute pot fi incompatibile cu statutul judecatorului si european?

Ce-ar fi sa verificati ce se ascunde sub umbrelele ONG-urilor unde (timpul, se pare ca- i permite!!!) isi gaseste menirea ca membru, ca lider sau no name acest jude care face politica la greu cum se vede si sustine puncte de vedere ale politicienilor intre care se simte mai bine decat intre colegii lui cu care nu-si pierde timpul, daca i-a mai ramas, ca cel petrecut in instanta este si el, cat de mult sau putin ar fi, necesar.

Cand va pregateati candidatura pentru CSM, erati o voce constanta in media, semnaland actiunile, considerate, de dvs., inacceptabile pentru un judecator care sa mai si reprezinte si magistratura!

Acum TACETI!?

Vorbesc despre realitatile din justitie judecatorii de pe plantatia justitiei pentru care, din varful dealului, nu aveti ochi sa le vedeti ca sa realizati cam ce se spune prin glasul unei Afrasinie, a unei Lupea si a unei Stoicescu, sunt adevaruri de care magistratura se loveste la tot pasul dar GARANTUL schimba amabilitati tocmai cu cei care vor sa ingenunche JUSTITIA.

CSM nu este numai un birou la care va aduce masina dimineata, nici doar un culoar pe care se iau decizii la inghesuiala din lipsa de spatiu, ori o secure disciplinara care cade unde pica.

Se zice ca "Corb la Corb nu- si scoate ochii"! In magistratura nu se poarta decat reciproca si aici depinde de corbi.

Re-start CSM!

Reevaluati principiile, valorile, reinnodati relatiile cuviincioase si oficioase institutionale cu departamentele de care depinde soarta fiecarui judecator ori procuror.

Coborati in viata reala, intre cei care muncesc de rup si intre cei care mimeaza munca de atatea alte obligatii, decat instanta / parchet (le stiti dvs care!) si mai vedeti cata incarcatura de munca pe jude/ procuror este, ca nu se mai vorbeste de normarea muncii, ca mai curand personalul auxiliar se profesionalizeaza la locul de munca cu acces la tot felul de afectiuni ce le macina sanatatea, ca se amana pronuntarile cu LUNILE si apoi se repun pe rol, ca unii sefi de instante nu au nicio autoritate administrativa si nici nu indraznesc sa intrebe de ce de o saptamana (par exemple) nu e trecut in condica nici termen, nici amanare, nici pronuntare, ca unii se sufoca de atatea deplasari prin conferinte, seminare (aceeasi in general) si altii de dosare, ca unii redacteaza dupa mai bine de un an cand, in cel mai fericit caz, inca nu au uitat de ce au admis sau respins o actiune ca inadmisibila sau trimisa spre rejudecare sau declinare (cine stie!?) cate si mai cate!

CSM e static!

CSM este autoritatea constitutionala fara autoritate cata vreme nici macar proiectele de candidatura ale fiecarui membru din CSM nu s au miscat dintre copertile dosarului depus la inscrierea pentru candidatura si pe care l-ati fluturat multimii votante, cu speranta ca ce li se spune, li se promite, chiar se vor realiza.

Si cu ce ne-am ales in acesti ani trecuti cu CSM-istii deveniti din candidati, membri CSM?

E JUSTITIA mai puternica? NU.

E JUSTITIA mai respectata? NU.

E JUSTITIA mai sustinuta financiar? NU.

E JUSTITIA mai digitalizata? NU.

E JUSTITIA "cazata" in sedii care sa- i sporeasca imaginea si prestanta( si chiar securitatea)? NU.

E JUSTITIA complinita de un personal judecatoresc corespunzator? NU.

E JUSTITIA dotata logistic,cu personal auxiliar judecatoresc suficient ca sa fie si eficient? NU.

E JUSTITIA promovata in randul cetatenilor care au nevoie de cunostinte despre legi ca sa si respecte actul de judecata,chiar inainte de a- l intelege? NU.

E JUSTITIA elitelor sau a purtatorilor doar de robe ,fara vocatie dar vocali in interesul altora si ptr altii decat cetatenii ,titularii drepturilor fundamentale? NU.

E JUSTITIA virusata de Politic? DA.

E JUSTITIA rusinata de galcevile ireconciliabile din CSM? DA.

E JUSTITIA amenintata daca respecta hotarari definitive si irevocabile de catre EXECUTIV prin min.justitiei? DA.

E JUSTITIA, politic, intern si extern minimalizata ca PUTERE in STAT? DA.

E JUSTITIA sufocata de atacurile politicului, de recomandarile strainilor (care nu sunt mai breji decat noi, intre NOI fie vorba) tendentioase, partinice, vadit dezinteresate de realitatile din sistemul juridic romanesc, dar care, daca sunt europene, nu se pune...? DA.

E JUSTITIA in stare sa-si promoveze valorile reale, apolitice, demne impartiale, cu adevarat independente si puternice sa anihileze asaltul politicului ce foloseste orice mijloace: economice, mediatice etc...in defavoarea increderii populatiei in actul de dreptate prin decredibilizare speculata electoral? DA.

Si cate ar mai fi de spus daca s- ar inlatura dinlauntrul JUSTITIEI, cu fortele proprii, neavenitii care au facut din functia de judecator, de procuror cu vocatie, o scara cu trepte oriunde numai in esafodajul sistemului judiciar NU, ci in institutii, ministere, ambasade, ori de oriunde aiurea unde i-au dus pasii si relatiile cu ingaduinta CSM... Pentru ca la o adica, dupa ani, nu putini la numar, sa revina in instante si parchete cu CV-uri incarcate de "medalii si diplome" sa dea clasa "la vechime in magistratura", in salturi ca la barna sa ocupe functii de conducere si sa aibe prioritate la pensionare...

Adevaruri care dor!

Aplecati-va serios asupra problemelor existente care nu mai incap, stau inghesuite sub covorul CSM-ului, pentru ca JUSTITIA ROMANA inca mai are JUDECATORI si renaste prin sine, prin munca, prin stiinta, responsabilitate, constiinta si nu are nevoie nici de judecatori si nici de procurori care sa transmita sistemului mesaje politice ori linii directoare pe care politicienii romani le impartasesc, poate, bazandu-se pe un suport al unei strainatati care intotdeauna a avut si si- a promovat propriile interese mai ales acolo unde au dat de teren serviabil.

Carpe Diem!

Dar cu folos

Judecator Viorica Costiniu

Hon. President AMR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.