Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecator CCR risca sa isi piarda mandatul. Vot controversat

CCR

PSD a sesizat Biroul Permanent al Camerei Deputatilor privind modul in care a fost votata numirea judecatorului Stefan Minea la Curtea Constitutionala. Votul la data respectiva (2010) a fost inconjurat de controverse pentru ca initial fusese votat judecatorul Valer Dorneanu, insa cu majoritatea deputatilor prezenti, nu cu majoritate calificata. Votul a fost reluat pentru a se intruni numarul de voturi necesare, iar acestea au fost obtinute de Stefan Minea.

Dupa hotararea CCR in cazul Sova, PSD a cerut Camerei Deputatilor sa analizeze aceasta situatie, pentru ca potrivit acestei decizii CCR in 2010 nu ar fi trebuit reia votul, pentru hotararile Camerei Deputatilor fiind suficiente voturile majoritatii deputatilor prezenti, nu a numarului total de deputati.

Comisia Juridica a constatat miercuri 'incidenta' hotararii de numire a lui Stefan Minea la CCR cu decizia Curtii in cazul Sova, dar si cu o decizie a CCR din 2008.

Astfel Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ar putea solicita reluarea votului in cazul numirii judecatorului CCR Stefan Minea, potrivit unor surse parlamentare, iar acesta risca sa isi piarda mandatul daca nu va fi reconfirmat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.