Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător CSM, atac la presă: 'A devenit un loc de răfuieli ale grupurilor de interese'

PRESA

Numită cândva "a patra putere în stat", presa a devenit ţinta criticilor din toate zonele societăţii, după derapaje tot mai frecvente. Din corul criticilor nu lipsesc nici magistraţii. Judecătorul Cristi Dănileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se desparte public de un trust de presă, cu o radiografie dură a peisajului mediatic autohton.

"Sunt unii jurnalişti adevăraţi pe care îi ştiu de ani de zile. Le-am dat interviuri şi le-am explicat legi şi soluţii. Întotdeauna am răspuns cu plăcere unei colaborări sincere şi o voi face mai departe.

Le-am urmărit cariera de-a lungul anilor. I-am văzut trecând de la un ziar la altul, de la o televiziune la alta. Am văzut lupi bătrâni înghiţindu-i pe nemestecate, după cum am văzut lupi tineri trimişi la înaintare, am văzut şantaje ordonate, am văzut presiuni inimaginabile. Unii au rezistat, alţii au plecat.

În ultimii ani, presa a devenit un loc de răfuieli le grupurilor de interese. Nu mai are de mult timp nicio legătură cu formarea şi cu informarea. Suntem ipocriţi dacă nu recunoaştem asta. Se ştiu bine trusturile care cenzurează reportaje, care decimează destine, care dezinformează în mod programat.

Oamenii aceştia cred că a face presă e un fel de a face o meserie ordinară, ei cred că jurnalismul e un fel de proprietate privată care le atribuie puterea nemăsurată de a spune orice, oricând, despre oricine.

Nu, presa nu e a lor, ci a cititorilor lor. Unii dintre cei care se cred dumnezeii democraţiei sunt de fapt creierii manipulărilor şi braţele dezinformărilor. Independenţa justiţiei şi libertatea presei sunt esenţiale pentru libertatea unei societăţii. Dar ei, mulţi `ei`, au făcut trocul pentru a le fie bine lor şi sponsorilor lor. De aceea şi-au vândut cititorii şi ne-au înşelat încrederea. Asta e motivul pentru care de azi, un alt trust de presă, după două gafe făcute, a dispărut din revista presei de dimineaţă", scrie Cristi Dănileţ pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.