Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător CSM, despre Kovesi la EPPO: 'Nu am văzut nicio reacție din partea acelei părți a sistemului pentru că votul a fost politic'

kovesi

Magistraţii care au contestat desemnarea Danei Gîrbovan pentru funcţia de ministru al Justiţiei nu au mai avut nimic împotrivă când Laura Codruţa Kovesi a fost votată de politicieni în fruntea Parchetului European. O spune judecătoarea Gabriela Baltag, membră a CSM, care denunţă o dublă măsură în sistemul judiciar.

"Nu-mi place să vorbesc despre această doamnă (Kovesi, n.r.). Nici nu-i pronunț numele. Nu-mi place să vorbesc despre ea deloc. Ca un punct de reflecție aș spune că nu e mult timp de când o colegă a mea a fost propusă ministru al Justiției. Atunci, o parte înfierbântată a sistemului – nu știu de cine înfierbântată – a sărit în sus și a spus că există o atingere politică a magistratului. Ceea ce nu era adevărat. S-a explicat și răs-explicat, dar nimeni nu a vrut să accepte. Acum nu am văzut nicio reacție din partea acelei părți a sistemului pentru că votul a fost politic. Unde este balanța aceea? Pentru unii avem o măsură, iar pentru alții, altă măsură. Din câte știu, cei care au dat un vot pentru procurorul șef european sunt politicieni, nu? Unii din partea politică s-au lăudat chiar că au tras sforile pentru a fi votată doamna în discuție. Iar magistrații care au țipat în cazul nominalizării colegei noastre au tăcut mâlc acum. De ce oare?", afirmă Gabriela Baltag, într-un interviu pentru QMagazine.

Judecătoarea este de părere că dosarele penale care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, în număr de 70 potrivit unor surse, ar putea să afecteze activitatea acesteia la Parchetul European.

"S-ar putea întâmpla, în măsura în care europenii chiar respectă principiile pe care ni le impun nouă întotdeauna, adică fără persoane care au probleme de natură juridică. Dacă vor fi onești, necazurile pe care le are aici ar putea să o afecteze. Dacă se va folosi dubla măsură… În cazul votului de acum câteva zile, probabil că europenii au dorit să respecte prezumția de nevinovăție, ceea ce dumneaei n-a prea făcut în cariera din țară. Au tratat-o pe ea cum ea n-a tratat pe alții. Poate i-au dat o lecție", mai afirmă Gabriela Baltag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.