Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător CSM: Mi-aș fi dorit ca opiniile unor experți din instituțiile partenere să prevaleze în analiza scrisorii lui Giuliani

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Judecătorul CSM Bogdan Mateescu reamintește recomandările preliminare ale Comisiei de la Veneția privind legile justiției, menționând că și-ar fi dorit să se țină cont de opiniile unor experți din instituțiile partenere în analiza scrisorii lui Rudolf Giuliani.

Citeste si Aeroportul Henri Coandă se modernizează: Va fi construit un nou terminal pentru pasageri

"Reamintesc recomandarile preliminare ale Comisiei de la Venetia pe legile justitiei, care punctau vulnerabilitatile prin prisma independentei judecatorilor din legile justitiei adoptate anul trecut.

Comisia este formata din experti recunoscuti la nivel international independenti, iar organismul european este unul de prestigiu.

Reamintesc recomandarile constante ale expertilor Comisiei Europene cuprinse in rapoartele aferente Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) in ceea ce priveste sistemul judiciar, vizand mentinerea progreselor inregistrate de acesta, iar nu regresul.

Reamintesc luarile de pozitie institutionalizate ale partenerilor internationali - ambasade, departamenul de stat - pe chestiuni legate de independenta sistemului judiciar. Asadar, daca este sa ne raportam la puncte de vedere externe asupra sistemului judiciar roman, mi-as fi dorit sa conteze cu adevarat opiniile unor experti din institutii partenere care au verificat cu propriile simturi si care au discutat personal cu toti factorii interni implicati.

Poate chiar sa prevaleze in analiză scrisorii unui particular care inteleg ca a recunoscut ca a primit un onorariu privat decurgand dintr-o activitate de lobby si care nu stiu daca mi-a vizitat tara vreodata.

Tin foarte mult la prestigiul sistemului judiciar care, desi nu este perfect, a demonstrat ca evolueaza si nu mi se pare corect sa fie afectat prin speculatii si generalizari nedocumentate de la diversi particulari care beneficiaza de expunere mediatica interna pe un considerent sau altul", a scris Bogdan Mateescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.