Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător din CSM, pus la punct de procurorul general: 'Sună ciudat pentru cine nu se pricepe la justiţie' (VIDEO)

Nancyscime.com
justitie subjugata

Judecătorul Mihai Bălan, membru CSM, a avut o intervenţie stranie în plenul Consiliului de marţi, când s-a dezbătut şi aprobat raportul Inspecţiei Judiciare referitor la dosarele cu magistraţi instrumentate de DNA. Bălan a fost însă contrat la scurt timp de procurorul general, Bogdan Licu.

"Nu pot să fiu de acord sau nu vreau să se insinueze acest lucru că un dosar lăsat în nelucrare înseamnă un abuz asupra celui cercetat", a afirmat Mihai Bălan, încercând să argumenteze că un magistrat nu ar fi influenţat în deciziile sale de existenţa unui dosar penal pe numele său. Bălan a susţinut că doar politicienii au afirmat că dosarele în care au fost vizaţi magistraţi ar fi fost o presiune asupra judecătorilor şi procurorilor.

La scurt timp, procurorul general Bogdan Licu a afirmat că doar cine nu se pricepe la justiţie poate susţine ce a susţinut judecătorul Mihai Bălan.

"Cel mai rău lucru pe care poate să-l facă un procuror unui justiţiabil, fie el magistrat sau cetăţean obişnuit al acestei ţări, este să lase un dosar în nelucrare. Este cel mai rău lucru pe care poate să-l facă un procuror. Poate sună ciudat pentru cine nu se pricepe la justiţie, dar este mai rău să laşi un dosar în nelucrare decât să dispui o soluţie proastă, pentru că o soluţie proastă este dispusă căilor de atac, este supusă controlului procurorului ierarhic", a afirmat Licu.

Vezi şi: 'CV' de procuror-şef european: Lista abuzurilor comise de DNA, sub conducerea lui Kovesi, asupra magistraţilor din toată ţara/ DOCUMENT .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.