Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluire - Un judecător rus care o cerceta pe fiica lui Kadîrov a murit în explozia de pe Podul din Crimeea

Twitter
pod crimeea

În urma exploziei, care a avut loc, sâmbătă, 8 octombrie, de pe Podul Crimeei, au murit patru persoane. Conform site-ului de investigații Meduza.io, care citează TASS, a patra persoană care a murit ar fi Serghei Maslov, judecător la Curtea de Arbitraj de la Moscova, care era implicat în judecarea unui proces împotriva fiicei liderului Ceceniei, Ramzan Kadîrov.

„Conform datelor noastre actuale, numărul de morți a crescut la patru: unul dintre ei este Serghei Vladimirovici Maslov, judecător la Curtea de Arbitraj de la Moscova”.

Potrivit site-ului instanței cu pricina, Maslov a fost numit judecător în luna mai a anului 2014, prin decretul președintelui rus Vladimir Putin. Maslov era membru al unui colegiu judiciar care se ocupa cu spețe civile și dispute de acest fel.

Potrivit TASS, toate cele patru persoane care au murit în explozie călătoreau în același automobil.

Moartea judecătorului a fost semnalată de Moskovski Komsomoleț și de canalul de telegram VChK-OGPU. Sursele au susținut că Maslov se afla cu doi istorici și un antrenor de fitness în mașină, într-un SUV Cadillac Escalade.

Decesul judecătorului este suspect ținând cont de cazurile de care s-a ocupat în ultima vreme. În ultimul caz de care se ocupa Maslov, implicată era fiica liderului cecen, Ramzan Kadîrov, Aișat Kadîrova, în calitate de acuzat.

Fiica liderului cecen avea termen până în 29 august să acorde explicații Curții de Arbitraj în legătură cu o datorie către divizia rusească a companiei americane Conde Nast, care intentase proces și solicita returnarea banilor datorați cu penalități.

Potrivit documentelor, compania americană solicita casei de modă Firdaws, deținută de mama fiicei lui Kadîrov, plata datoriei de 814.000 de ruble și o penalitate de 893.000 de ruble.

O sursă juridică susține că  judecătorul era „neobișnuit de independent și incoruptibil”, ocupându-se de cazuri „sensibile” ce implicau dispute de afaceri mari, un posibil semn că decesul lui nu a fost un accident.

Serghei Maslov s-a ocupat și de cazuri în care era implicat statul rus și giganți din domeniul petrolului și gazelor. În plus, acesta a mai fost descris drept „imposibil de mituit”.

Judecătorul ar fi fost în vacanță atunci când a fost omorât și se credea că el avea proprietăți în Crimeea. După explozie, anchetatorii ruși au anunțat moartea a trei civili, iar decesul celui de-al patrulea, Serghei Maslov, a fost anunțat, marți.

Acest lucru a alimentat bănuielile ziariștilor că autoritățile ruse încercau să mușamalizeze moartea judecătorului.

Explozia care a avariat Podul Crimeea, de peste strâmtoarea Kerci, a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Liderul de la Kremlin a acuzat, duminică, serviciile secrete ucrainene (SBU) că s-au aflat la originea exploziei puternice care a avariat, sâmbătă, podul care leagă Crimeea de Rusia, spunând că a fost vorba despre un „act terorist“.

Prin urmare, președintele rus Vladimir Putin a dispus atacarea orașelor ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.