Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător milos cu medicii şpăgari: Au fost făcuți de rușine în presă

judecator (1)

Curtea de Apel Oradea și-a motivat hotărârea de a-i cerceta în arest la domiciliu pe cei 10 medici și asistenți de la Casa pe Pensii Oradea, acuzați de luare de mită. Potrivit judecătorului Antik Levente, cadrele medicale trebuie trimise acasă după 30 de zile de arest deoarece nu pot influența martorii și că, oricum, au fost făcuți de rușine în presă, deci au plătit moral pentru faptele lor.

Magistratul mai consideră că fenomenul șpăgilor către medici pentru dosare de pensionare este atât de răspândit încât nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni.

Vezi şi: Arestări importante în sănătate: 10 medici și asistente, duși în arest! Valize pline cu bani

Scandalul de corupţie de la Casa de Pensii Bihor a izbucnit pe 16 iunie, când, în urma unor percheziții au fost reținuți Vasile Sălăjan, şeful Serviciului, colegii săi Anca Domnica Grigorescu, Ovidiu Pleşa, Emilia Mariana Cun, Ana Guţ, respectiv asistenţii Ioana Precup, Monica Teodora Ignat, Ladislau Johannis Pelle, Violeta Dorina Coşa şi Gianina Mihaiela Adriana Ţigan. O zi mai târziu, ei erau arestaţi pentru 30 de zile de Tribunal. Gruparea a fost acuzată că a condiţionat emiterea deciziilor de pensionare de şpăgi pe care le percepeau atât de la bolnavii închipuiţi, cât şi de la oameni cu probleme de sănătate reale şi deci îndreptăţiţi să beneficieze de pensii.

În aceste condiții, procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv având în vedere că prin activitatea lor, cele 10 cadre medicale au adus județul Bihor în topul beneficiarilor de pensii de invaliditate. Nu de aceeași părere a fost judecătorul Antik Levente care consideră că ”nu se poate omite faptul că, într-adevăr, această stare de fapt a fost de notorietate şi totuşi tolerată de autorităţi, deşi se ştia faptul că o bună parte a populaţiei beneficiază pe nedrept pe pensii de boală”, arată magistratul, citat de ebihoreanul.ro.

El continuă și susține că arestul la domiciliu pentru medicii implicați în această megafraudă este indicat deoarece ei au fost deja „pedepsiți” de mass-media. "De altfel, inculpaţii au fost sancţionaţi moral, mediatizarea cauzei fiind de natură a supune oprobriului comportamentul acestora".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.