Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii au fost BLÂNZI: Cadrele medicale care au dat certificate false de vaccinare anti-COVID rămân în libertate

judecator justitie

Cele patru persoane reţinute de procurorii prahoveni în dosarul privind eliberarea de certificate false de vaccinare anti-COVID rămân sub control judiciar, după ce Curtea de Apel Ploieşti a respins contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului de a nu accepta propunerea de arestare preventivă. În acelaşi dosar sunt cercetate alte câteva zeci de persoane, unele dintre acestea rude între ele, care ar fi cumpărat certificatele false de vaccinare, anunță news.ro.

Curtea de Apel Ploieşti a respins, marţi, contestaţia depusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova la decizia de respingere a propunerii de arestare preventivă pe numele celor patru persoane suspectate că au eliberat certificate false care atestă vaccinarea anti-COVID. Prin urmare, cei patru suspecţi vor fi cercetaţi sub control judiciar, decizia fiind definitivă.

Conform deciziei, cei patru - trei asistenţi angajaţi ai unor centre de vaccinare şi o persoană care nu face parte din sistem - nu au voie să ia legătura unul cu celălalt, dar nici cu zecile de inculpaţi cercetaţi în acelaşi dosar pentru că ar fi cumpărat certificate false de vaccinare.

Printre aşa-zişii beneficiari se află familii întregi care ar fi apelat la reţeaua care elibera certificate de vaccinare, operând inclusiv în Registrul naţional privind vaccinările.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova care instrumentează dosarul certificatelor de vaccinare anti-COVID false fac referire la "un veritabil circuit paralel de vaccinare fictivă", în urma căruia zeci de persoane au primit astfel de documente. Preţul unui astfel de certificat ajungea până la 1.000 de lei, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

"Începând cu luna iunie 2021, inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, profitând de reticenţa unei părţi a populaţiei în privinţa vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, coroborată cu dorinţa acesteia de a beneficia totuşi de avantajele oferite de certificatul de vaccinare Covid, în condiţiile noilor restricţii impuse de autorităţi, au creat un veritabil circuit paralel de vaccinare fictivă, în conivenţă infracţională cu personal medical din cadrul unui centru de vaccinare precum şi din cadrul mai multor cabinete medicale individuale ale medicilor de familie de pe raza judeţului Prahova, în scopul obţinerii de importante foloase materiale, punând, astfel, în pericol sănătatea populaţiei în condiţiile liberei circulaţii a persoanelor pretins vaccinate. Inculpaţii asigurau pentru persoanele interesate obţinerea adeverinţei care atestă vaccinarea inclusiv prin introducerea menţiunilor în baza naţională RENV, fără însă a se proceda la inocularea serului anti-Covid beneficiarilor”, informa Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un comunicat dat publicităţii săptămâna trecută, vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.