Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii Curții Supreme a SUA sunt hăituiți după decizia privind avortul. Curtea cere autorităților să interzică protestele la domiciliile judecătorilor

Global Technology
proteste avort sua

Înaltul responsabil cu securitatea Curții Supreme a cerut guvernatorului statului Maryland, Larry Hogan, să aplice legile care interzic pichetarea locuințelor judecătorilor Înaltei Curți din Maryland, afirmând că protestele și amenințările au crescut, potrivit Reuters.

Șeriful Curții Supreme, Gail Curley, a făcut această solicitare într-o scrisoare adresată lui Hogan la 1 iulie, menționând că legea din Maryland interzice persoanelor să se adune în mod intenționat „într-un mod care să perturbe dreptul unei persoane la liniște în locuința acesteia”.

„Vă scriu pentru a solicita ca Poliția de stat din Maryland, împreună cu autoritățile locale, după caz, să aplice legile care interzic pichetarea în fața locuințelor judecătorilor Curții Supreme care locuiesc în Maryland", i-a transmis Curley lui Hogan, potrivit unei copii a scrisorii postate pe site-ul Fox News și citate de Reuters.

Activiștii pentru dreptul la avort au început să protesteze în fața locuințelor din Maryland ale președintelui Curții Supreme de Justiție John Roberts și ale judecătorului Brett Kavanaugh, precum și în fața locuinței din Virginia a judecătorului Samuel Alito Jr. după ce în luna mai a fost dezvăluit un proiect de opinie care indica faptul că instanța va anula Roe vs. Wade, decizia din 1973 care garantează femeilor dreptul la avort.

Luna trecută, instanța a emis o opinie finală care a făcut exact acest lucru.

Curley i-a reamintit guvernatorului că, în luna mai, acesta s-a declarat „profund îngrijorat” de pichetarea locuințelor judecătorilor din statul său. Hogan a făcut această declarație într-o scrisoare comună cu guvernatorul Virginiei, Glenn Youngkin, adresată procurorului general al SUA, Merrick Garland, prin care se solicita aplicarea unei legi federale care interzice demonstrațiile menite să influențeze judecătorii cu privire la cazurile în curs.

„De atunci, activitatea de protest la domiciliile judecătorilor, precum și amenințările, nu au făcut decât să crească", i-a spus Curley lui Hogan, adăugând că protestatarii au folosit timp de săptămâni întregi megafoane, au scandat sloganuri și au bătut în tobe.

Scrisoarea menționează, de asemenea, „o tentativă de atentat la viața unui judecător”, o referire aparentă la arestarea, luna trecută, în apropierea casei lui Kavanaugh, a unui bărbat din California înarmat cu un pistol, un cuțit și spray cu piper.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.