Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii ar putea obliga Guvernul să majoreze pensiile: Zeci de pensionari au dat Ministerul Finanţelor în judecată

b1.ro
pensionar

Treizeci şi şase de pensionari din Vaslui au dat în judecată Statul, prin Ministerul Finanţelor Publice, cerând majorarea punctului de pensie aşa cum prevede legea, respectiv 1.775 lei şi nu de 1.442 lei cât este în prezent.

Potrivit www.vremeanoua.ro, 36 de pensionari din Vaslui au chemat statul în judecatã pentru a le fi mărite pensiile.

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată

În solicitarea înaintată la Tribunalul Vaslui, pensionarii cer judecătorilor să oblige Statul Român, prin Ministerul Finantelor Publice, “la plata sumelor datorate fiecărui reclamant pensionar în conformitate cu dispozitiile articolului 85 privind calcularea pensiilor si ale articolului 86, alin. 2, litera B din legea 127/2019 unde se dispune cã, începând cu data de 1 septembrie 2020, valoarea punctului de pensie este de 1.775 lei si nu de 1.442 lei, asa cum arată cupoanele si legea organică referită”.

Guvernul a adoptat, în februarie, ordonanţa de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, în care este prevăzută şi înghetarea pensiilor.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.