Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii au ascultat cererea DNA și l-au ARESTAT: Sume uriașe puse în joc

catuse

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Bogdan Mitu, acuzat de trafic de influenţă, după ce a cerut bani de la reprezentanţii unor firme IT pentru a-l determina pe preşedintele unei unităţi bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unor contracte.

Instanţa a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă, însă decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

Anterior, procurorii DNA au dispus reţinerea lui Bogdan Mitu, anchetat că a pretins în a doua jumătate a anului 2011 şi a primit, în perioada ianuarie - septembrie 2012, suma totală de peste 960.000 lei de la reprezentantul unei firme IT, pentru a-l determina pe preşedintele unei unităţi bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unui număr de patru contracte, în valoare totală de aproximativ 700.000 de euro.

Procurorii susţin că, într-un context asemănător, el a pretins (decembrie 2010) şi a primit (februarie 2011 şi februarie 2012) suma totală de peste 532.000 lei de la reprezentantul unei alte firme cu acelaşi profil, pentru încheierea, cu aceeaşi bancă, a unui contract în valoare de peste 643.000 de euro.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IGPR - Direcţia pentru Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.