Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii decid dacă o eliberează pe Monica Iacob Ridzi

ridzi

Judecătorii de la Tribunalul Ilfov vor lua vineri în discuţie cererea fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi de întrerupere a executării pedepsei de cinci ani închisoare primite în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009. 

Magistraţii au amânat pe 5 iunie procesul, deoarece nu a sosit la dosar expertiza Institutului Naţional de Medicină Legală prin care să se stabilească dacă Ridzi suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei, notează Agerpres.

Tiberiu Iacob-Ridzi, soţul fostului ministru, declara, în urmă cu trei luni, că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soţia sa trebuie să efectueze o serie de investigaţii medicale care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar. El menţiona că soţia sa are mai multe probleme medicale şi o imunitate foarte scăzută. 

Monica Iacob-Ridzi se află la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferată aici de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sănătate. 

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.