Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii, despre 'tehnocrata' propusă la Justiţie: 'De neînţeles'

cristina guseth

Dacian Cioloş a desemnat pentru funcţia de ministru al Justiţiei o persoană care nu are studii juridice. Vestea a luat prin surprindere mediul juridic, iar Uniunea Naţională a Judecătorilor din România reacţionează printr-un comunicat semnat de preşedintele Dana Gîrbovan.

UNJR se arată surprinsa fata de propunerea de numire ca ministru al justitiei a Cristinei Guseth, care nu are nici un fel de studii in domeniul dreptului si nici experienta in sistemul judiciar.

Vezi şi: FOTO INEDIT. Viitorul ministru al Jusitiei, fara studii juridice si apropiata a Monicai Macovei

"Este pentru prima data in istoria - cel putin postdecembrista – cand este propus ca ministru al justitiei o persoana care nu are studii juridice. Apreciem activitatea doamnei Cristina Guseth in sustinerea publica a luptei impotriva coruptiei, dar Ministerul justitiei este o institutie cu un rol fundamental in statul de drept, iar atributiile ministrului justitiei depasesc cu mult problematica legata de anticoruptie si comunicare", se arată în comunicatul UNJR.

UNJR consideră că indeplinirea functiilor ministrului Justitiei presupune ca esentială pentru persoana ministrului pregatirea juridica specifica la cel mai inalt nivel.

Pe langa cunoasterea rolului instantelor judecatoresti si al parchetelor intr-un stat democratic, este necesar ca ministrul de justitie sa cunoasca indeaproape si sa aiba o experienta proprie in aplicarea dispozitiilor legale si a tot ceea ce presupune administrarea justitiei, mai afirmă judecătorii.

Vezi şi: Scandal la Justiție. Guvernul Cioloș creează un precedent periculos și rușinos

"Sistemul de justitie din Romania se confrunta cu probleme complexe ce depasesc cu mult chestiunile privind procurorii anticoruptie sau procedurile de comunicare (...). Apreciem, de aceea, ca fiind suprinzatoare si de neinteles desemnarea intr-un guvern, ce se doreste a fi de tehnocrati, a unei persoane fara studii juridice in fruntea ministerului Justitiei. In conditiile actuale, UNJR pregateste o lista de intrebari comisiilor parlamentare care vor audia noul ministru al Justitiei", se mai precizează în comunicatul UNJR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.