Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii din București, în fața unei premiere! Un român a cerut falimentul personal

Wall-Street.ro
Justitie

La Tribunalul Bucureşti a fost înregistrat primul dosar în care o persoană fizică îşi cere insolvenţa. Avocatul susţine că a fost contactat de multe persoane care doresc deschiderea procedurii, în ciuda faptului că judecătorii nu par pregătiţi, neexistând instanţele speciale şi nici comisiile de specialitate. „Vom înregistra dosarele şi vom aştepta”, a spus avocatul.

Primul dosar va fi înregistrat marţi la Tribunalul Bucureşti, persoana care cere deschiderea procedurii fiind o pensionară din Bucureşti, care are nouă credite de nevoi personale în sume foarte mici, a declarat pentru „Adevărul” avocatul Adrian Cuculis.

CTP dezvăluie adevărata miză a scandalului momentului dintre DNA și moguli: 'Pregătire de ARTILERIE'


Petentul este o pensionară din Bucureşti care a contractat împrumuturi foarte mici de câteva sute de dolari de la IFN-uri, beneficiind şi de un card de credit de la Banca Transilvania şi un împrumut pe 5 ani, dar şi de un descoperit de cont la BCR, unde îşi primeşte pensia.

„Eu vreau să plătesc, dar văd că nu mai pot să achit ratele la timp. La unul dintre IFN-uri am de plătit 750 de lei pe lună, dar dobânda este de 250 lei. Îmi e greu să achit la timp. Dar ştiu că le voi plăti. Am apelat la domnul avocat să mă ajute, eventual cu o eşalonare. Nu am întârziat mult. La unele am 2 luni, iar la alt IFN 3 luni. Nu vreau să rămân pe drumuri la bătrâneţe. Mi-e frică să nu-mi ia casa”, a declarat doamna Maria pentru „Adevărul”, rugându-ne să nu-i publicăm numele de familie.

Amânată succesiv în ultimii ani, Legea 151/2015 privind falimentul persoanelor fizice a intrat în vigoare la 1 ianuarie, dar nu poate fi aplicată nici acum pentru că lipsesc instanţele de judecată şi administratorii de procedură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.