Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii englezi au decis EXTRĂDAREA lui Alexander Adamescu

facebook.com
Alexander Adamescu

Judecătorii englezi de la Westminster Court of London au decis extrădarea omului de afaceri Alexander Adamescu. Judecătorii au decis să înceapă procedurile de extrădare, care se vor finaliza în 17 zile, începând de astăzi.

Alexander Adamescu are dreptul la recurs, dar chiar și așa, decizia va fi pusă în mișcare pentru că este cu titlu executoriu.

Adamescu a fost reținut de autoritățile din Londra după ce a prezentat un document oficial, neasumat de către Administrația Națională a Penitenciarelor din România.

"În urma unei corespondenţe oficiale între ziarul România Liberă şi Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, jurnaliştii români au trimis un Anglia un înscris a cărui autenticitate a fost contestată de Statul Român. Actul se referă la condiţiile de detenţie din penitenciarele din România. Prin urmare, motivul reţinerii este generat de o situaţie care nu i se poate imputa lui Alexander Adamescu şi nici redacţiei România Liberă", se arată în comunicatul de presă.

Extrădarea lui Alexander Adamescu a fost cerută în baza unei acuzaţii de dare de mită împrună cu tatăl său, Dan Adamescu, însă, în acea perioadă, fiul afaceristului nu se mai afla în ţară, a mai susţinut apărătorul. Mandatul european de arestare al lui Alexander Adamescu are la bază un denunţ făcut de un jurist de la una dintre societăţile familiei Adamescu, de la care ar fi sustras suma de 100.000 de euro, potrivit sursei citate.

La solicitarea DNA, Tribunalul Bucureşti a emis, în luna mai 2016, un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.

În ordonanţa procurorilor DNA se arată că "în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă pentru ca în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.