Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii explică de ce l-au condamnat pe Ioan Niculae - Activitatea infracțională, în perioada de precaritate financiară

inquamphotos.com / Octav Ganea
ioan niculae dna

Judecătorii Tribunalului București au motivat sentința deciziei de condamnare a miliardarului Ioan Niculae la 3 ani și 6 luni de închisoare. Magistrații au reținut că "activitatea infractionala a inculpatilor s-a derulat in perioada de precaritate economico-financiara", potrivit ziare.com.

"Tribunalul remarca faptul ca activitatea infractionala a inculpatilor s-a derulat in perioada de precaritate economico-financiara, cand prin actiuni ilicite elaborate au reusit sa se eschiveze de la plata obligatiilor catre stat, reliefand, prin folosirea unor contracte, facturi fiscale si documente aparent legale, insa cu caracter fictiv, precum si din caracterul repetat, respectiv premeditat al faptelor, dar si din perseverenta lor infractionala, sa creeze o stare de pericol pentru valoarea sociala ocrotita, respectiv corecta evidentiere a activitatii comerciale", motiveaza Tribunalul Bucuresti.

"Inculpatii au gasit modalitati concrete de eschivare de la plata corecta a impozitelor si taxelor, dar si din cresterea alarmanta a acestui gen de infractiuni in conditiile socio-economic aratate; aplicarea unei pedepse, este justificata, mai spun magistratii", arata judecatorii.

Citeste si Incendiu PUTERNIC în București - Două persoane, aproape de tragedie/ Intervenție dificilă a pompierilor

Ca circumstanțe atenuante, judecătorii au reținut că este patronul Interagro, "grup care contribuie la dezvoltarea economiei romanesti, atat prin plata taxelor si impozitelor, dar mai ales prin numarul angajatilor in firmele sale, fapt ce diminueaza numarul persoanelor fara un loc de munca, astfel ca aceasta atitudine a fost avuta in vedere la cuantumul pedepsei aplicate".

Ioan Niculae a fost condamnat în noiembrie 2018 la pentru instigare la evaziune și la spălare de bani, precum și pentru cumpărare de influență. Pedeapsa a fost contopită cu o alta mai veche de 2 ani. In acelasi dosar, a fost condamnata la 3 ani cu suspendare soția lui Ioan Niculae, Nicoleta Toncea.

Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte al CJ Braila si fost presedinte al PSD Braila, a fost achitat pentru trafic de influenta, dupa ce au fost anulate mai multe intercepari care au fost obtinute cu ajutorul SRI, in baza unor mandate de siguranta nationala. Viorel Barac, director general al Interagro, a primit 3 ani si 6 luni inchisoare pentru evaziune fiscala si spalare de bani

Decizia nu este definitivă, dosarul fiind pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.