Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii ÎCCJ, în fața unor provocări uriașe - Corina Corbu prezintă cifre incredibile

Inquam Photos / Octav Ganea
corina corbu

Președintele ICCJ, Corina Corbu, a afirmat, miercuri, că pe rolul instanței, în 2019, s-au aflat circa 29.000 de dosare, dintre acestea aproape 14.000 fiind cauze nou înregistrate, judecătoarea vorbind în acest context despre „provocările create prin cronicizarea fenomenului supra-încărcării”.

„Pe parcursul anului 2019, s-au aflat pe rolul Înaltei Curți 28.950 de cauze, dintre care 13.966 cauze nou înregistrate. Numai în material contecios administrativ și fiscal, spre exemplu, doar în perioada 2017-2019 numărul de dosare a crescut cu o cincime, de la 13.884 la 16.732 de cauze. Chiar dacă la celelalte secții, numărul cauzelor nou intrate au avut în anul 2019 un trend descendent, acestea rămân în situația de a trebui să gestioneze provocările create prin cronicizarea fenomenului supra-încărcării din anii precedenți”, a spus Corina Corbu, la prezentarea bilanțului de activitate pentru anul 2019, conform Mediafax.

Șefa ÎCCJ spune lucrurilor pe nume la bilanțul instituției: 'Nimeni dintre noi nu suntem fără de păcat'. Cu ce problemă se confruntă justiția în România

Conform șefei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), doar completurile de 5 judecători au soluționat, în 2019, 585 de cauze.

„La nivelul fiecăreia dintre cele două secții civile, s-au pronunțat în medie aproximativ 2.400 de decizii. La nivelul secției de Contencios-administrativ și fiscal,peste 6.500, iar la secția penală, aproximativ 2.800. După cum s-a putut observat, în anul 2019, încărcătura pe judecător la nivelul Înalteri Curți a rămas inadecvat de mare pentru o instanță de casație”, a mai spus președintele instanței supreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.