Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii nu-l lasă pe studentul Marian Vanghelie să meargă la cursuri

vanghelie semn

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins cererea lui Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, de eliberare din arestul la domiciliu. Vanghelie ceruse eliberarea pentru a se putea prezenta la cursurile facultăţii de drept a unei universităţi din Constanţa, unde este student în anul II.

MINUTA:

În baza art. 205 C.pr.pen. rap. la art. 223 şi urm. C.pr.pen. respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul VANGHELIE MARIAN DANIEL împotriva încheierii penale din data de06.10.2015 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală. În baza art. 275 al. 2 C.pr.pen. obligă pe contestatorul – inculpat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 13 octombrie 2015.

***

Vanghelie se află în arest la domiciliu din 10 iulie. Anterior, acesta s-a aflat în arest preventiv din 14 martie, el fiind trimis în judecată alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.