Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii Tribunalului Brăila au hotărât suspendarea formei de protest adoptată în Adunarea Generală din 11 decembrie 2023

Inquam Photos / Octav Ganea
judecatori protest curtea de apel

Judecătorii Tribunalului Brăila au hotărât suspendarea formei de protest adoptată în Adunarea Generală din 11 decembrie 2023, care prevedea susţinerea acţiunii de protest declanşată de personalul auxiliar de specialitate, şi reluarea activităţii de judecată în toate cauzele penale începând cu data de 4 ianuarie, iar în cele civile până cel târziu la data de 8 ianuarie.

"În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Brăila din 3 ianuarie 2024 s-a hotărât, cu majoritate de voturi, suspendarea formei de protest adoptată în Adunarea Generală din 11 decembrie 2023 care prevedea susţinerea formei de protest declanşată de personalul auxiliar de specialitate, prin Hotărârea din data de 9.12.2023 a Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial, comunicată prin adresa nr. 144/SNGJ şi adoptarea unei forme de protest începând cu data de 12.12.2023, constând în soluţionarea doar a cauzelor cu caracter foarte urgent. De asemenea, s-a dispus reluarea activităţii de judecată în toate cauzele începând cu data de 4 ianuarie 2024, iar în cauzele civile procedura va fi reluată în raport cu numărul de dosare repartizat fiecărui complet de judecată, progresiv, până cel târziu la data de 8 ianuarie 2024", se arată într-un comunicat de presă remis de Tribunalul Brăila.

Conform Biroului de presă al Tribunalului Brăila, o nouă Adunare Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Brăila va fi convocată ulterior "în raport cu aplicarea Legii 421/2023 privind bugetul de stat în raport cu actele emise în anul 2023".

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Brăila hotărâse pe 11 decembrie 2023 susţinerea acţiunii de protest declanşată de personalul auxiliar de specialitate prin adoptarea unei forme de protest începând cu data de 12 decembrie 2023, constând în soluţionarea doar a cauzelor cu caracter foarte urgent.

"În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Brăila s-a hotărât în unanimitate susţinerea unei formei de protest declanşată de personalul auxiliar de specialitate, prin Hotărârea din data de 09.12.2023 a Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial, comunicată prin adresa nr. 144/SNGJ şi adoptarea unei forme de protest începând cu data de 12.12.2023, constând în soluţionarea doar a cauzelor cu caracter foarte urgent. În materie civilă, judecarea în fond sau în căile de atac a următoarelor cauze, în funcţie de competenţa fiecărei secţii: suspendarea executării hotărârii - art 450 al.1 C.pr.civilă; suspendare executării provizorii - art 450 alin.5 C.pr.civilă; măsuri de protecţie a minorilor Legea nr. 272/2004; măsuri asigurătorii; suspendarea provizorie a executării silite; suspendare executare silită; ordonanţa preşedinţială; asigurarea dovezilor; tutela/curatela/consiliere judiciară/tutela specială; internarea medicală nevoluntară; ordin de protecţie; reţinere navă; suspendare executare act administrativ; litigii privind achiziţiile publice; cereri privind insolvenţa persoanei juridice întemeiate pe art. 66 alin. 10 şi 11 din Legea nr. 85/2014; suspendare grevă / acţiune în constatarea nelegalităţii grevei; conflicte de competenţă şi incidentele procedurale în cauzele de mai sus, inclusiv cererile de îndreptare, lămurire şi completare a hotărârii; contestaţia privind tergiversarea procesului în cauzele de mai sus; orice alte cereri care vizează situaţii excepţionale care pot fi considerate de urgenţă deosebită", potrivit unui comunicat de presă remis de Tribunalul Brăila pe 11 decembrie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.