Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul Cristi Danileţ, atac suburban la procurorul Adina Florea

Inquam Photos / Octav Ganea
Cristi Danileț

Judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, lansează un atac total lipsit de politeţe la un coleg magistrat. Danileţ distribuie pe Facebook o petiţie pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), alături de comentariul "Eu am semnat. Voi?".

Doar că imaginea ataşată link-ului spre petiţie o înfăţişează pe Adina Florea, procuror în cadrul SIIJ, care ar trebui să fie validată de CSM în funcţia de procuror-şef al Secţiei, decizie care este însă amânată de un boicot în plenul Consiliului. Alături de imaginea procurorului Adina Florea se află textul "Renunţaţi la secţia de intimidare a judecătorilor şi procurorilor".

Gestul judecătorului Danileţ i-ar putea atrage unele probleme chiar în relaţia cu CSM. Potrivit art. 99 din Legea 303/2004, în cazul magistraţilor. constituie abateri disciplinare: "a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu."

În mod normal, s-ar impune o reacţie din partea CSM la acest derapaj al unui judecator la adresa unui coleg magistrat. Dincolo de controversele publice cu privire la existenţa acestui parchet specializat (SIIJ), dacă folosirea imaginii unui procuror de către un judecator pentru a induce ideea unor abuzuri pe care acesta, prin functia pe care o exercită, le-ar face nu reprezintă un derapaj de la normele de conduită, ne putem aştepta la orice.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.