Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul Cristi Danileţ îi ameninţă pe participanţii la Electric Castle și Untold: 'Dacă vrei să riști a nu-ți mai vedea câțiva ani părinții...'

facebook
cristi danilet

Judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, fost membru CSM, le transmite un mesaj tinerilor care participă la festivaluri precum Electric Castle sau Untold. Acesta afirmă că, dacă nu vor să nu-şi mai vadă câţiva ani părinţii şi prietenii, tinerii ar trebui să se ferească de droguri. Mesajul de o duritate fără ocolişuri a fost publicat pe pagina de Facebook a judecătorului.

Vezi şi: Noua dietă la modă în lumea vedetelor: Cum slăbeşti consumând zilnic suc de lămâie

"Te pregătești de Electric Castle și apoi de Untold? Și noi, oamenii legii!

Să iți spun mai întâi ce ai tu: ai posibilitatea de a decide să vinzi, dăruiești, deține etnobotanice și/sau droguri, după cum ai posibilitatea să nu o faci.

Să iți spun acum ce avem noi: avem paznici, polițiști, jandarmi care sunt pregătiți să te descopere. Avem colaboratori și informatori printre cei care participă la astfel de evenimente. Avem forțe speciale și magistrați specializați în astfel de cauze.

Să iți spun apoi ce urmează să se întâmple: ești descoperit manipulând astfel de substanțe, după care ești ridicat, se anunță avocatul și ești audiat la poliție. Se fac analize la substanțele găsite, se fac percheziții acasă la tine, sunt audiați martori.

Să îți spun cum se termină totul: a cazurile mai simple se fac acorduri cu procurorii și scapi poate cu amenda penală, poate cu închisoare cu suspendare, dar sigur cu muncă gratuită în folosul comunității.

La cazurile complexe procurorii fac rechizitorii, după care judecătorii te citează, apoi te audiază în sala de judecată cu publicul de față, se dă sancțiunea dacă ești găsit vinovat, hotărârea se publică pe net, după care se întocmește cazierul. Cel la prima întâlnire cu judecătorul, care recunoaște fapta și a manipulat o mica cantitate de substanțe nelegale poate spera la o condamnare la închisoarea cu suspendare. Însă, ceilalți riscă să ajungă în penitenciar pentru câțiva ani.

Așadar, ascultă pe cineva care soluționează anual zeci de cazuri cu tineri prinși cu droguri și etnobotanice: eu zic că la festivaluri de acest gen e mai bine să asculți muzică, să te distrezi cu prietenii și să ajungi cu bine acasă, iar la anul să o iei de la capăt. Dar dacă vrei să riști a nu-ți mai vedea câțiva ani părinții, iubitul/-a și prietenii, doar gândește-te că eu și colegii mei avem un job pe care ni-l facem indiferent al cui ești, ce vârstă ai și cât vei plânge în fața noastră!", scrie Danileţ pe Facebook.

Vezi şi: Motivele pentru care TREBUIE să consumi porumb fiert: Te protejează inclusiv de cancer .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.