Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul Cristian Deliorga, recent numit la CCR, se pensionează. Venit uriaş, din cumularea pensiei cu salariul

Inquam Photos / George Calin
cristian deliorga

Judecătorul Cristian Deliorga, de la Curtea de Apel Constanţa, a depus cerere de pensionare. Solicitarea va fi analizată în şedinţa Secţiei pentru judecători a CSM de marţi, 28 mai.

Plenul Senatului l-a numit, pe data de 7 mai, pe Cristian Deliorga, pentru un mandat de 9 ani în funcția de judecător CCR. Magistratul a fost propunerea PSD pentru această funcţie. Deliorga o va înlocui la CCR pe Simona-Maya Teodoroiu, al cărei mandat expiră pe 15 iunie.

CITEȘTE ȘI: Condimentul minune: Te scapă de pietrele de la rinichi și de alte afecțiuni

Deliorga a fost anterior procuror, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Actual judecător la Curtea de Apel Constanţa, Cristian Deliorga este, potrivit relatărilor de presă, un apropiat al Adinei Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru şefia DNA şi actual procuror-şef adjunct al Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Cristian Deliorga a fost anchetat de DNA în dosarul concursurilor fraudate pentru procurori în care a fost condamnat la 2 ani de detenţie fostul procuror general adjunct al României, Gabriela Ghiță. Scăpat de acuzaţiile DNA, Deliorga a trecut în rândul judecătorilor şi s-a retras la Constanţa.

Judecătorul Cristian Deliorga va cumula salariul de aproape 25.000 de lei de la CCR cu o pensie de cel puţin 20.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.