Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul din dosarul Belina A PUS TUNUL pe martori - A ajutat cu fotografii de la DNA un paznic care confunda clădirile din lemn cu cele din zidărie

judecator justitie

Paznicii și foști paznici ai insulei Belina au făcut, marți, tur de forță la Tribunalul București unde au fost citați ca martori în dosarul fostului vicepriemier al României, Sevil Shhaideh, pentru a povesti ce au văzut pe insulă.

Tendința generală a acestora a fost aceea de nu a relua declarațiile în forma dată și în fața procurorilor DNA, unii dintre acești afirmând inclusiv că anchetatorii DNA ar fi scris altceva decât ar fi spus ei.

Aceste afirmații au fost demontate la rândul lor de magistratul DNA prezent la ședința de judecată care a amintit că audierile acestor martori au fost înregistrate audio, dar și prin faptul că dreptul martorului este acela de a-și citi declarația și de a nu o semna dacă nu este conformă celor spuse de el.

Citește și: Noi martori vor povesti la Tribunal ce se petrecea cu insula Belina în era Liviu Dragnea - Dosarul fostului vicepremier Shhaideh are termen în plin protest

Astfel, unul dintre paznicii audiați marți a încurcat lemnul cu betonul, mai precis, a spus în fața instanței, încercând să diminueze cantitate imobilelor și valoarea acestora, că acolo pe insula Belina ar fi văzut doar barăci mărunte de lemn.

Vizibil enervat de cele spuse de martor magistratul de caz l-a chemat la pupitrul său pe martor unde i-a arătat fotografiile făcute de anchetatorii DNA atunci când au descins la Belina.

„Erau niște bărăcuțe gen vagoane. Nu am văzut construcții de beton. Am văzut doar construcții de lemn”, a fost declarația martorului.

Judecătorul l-a întrebat sec în vreme ce îi arăta bărbatului fotografiile: „...și asta aici tot din lemn este? ăsta nu este beton, nu?”.

Într-un final martorul care practic debutase cu stângul în declarația sa care friza cu minciuna a revenit brusc.

„Recunosc clădirile prezentate din dosar. Recunosc că unele clădiri erau de beton totuși. Erau acolo când am venit în pază. Acele construcții erau deja așa când eu am ajuns acolo”, s-a confesat paznicul de la Belina

Întrebat dacă permitea accesul oamenilor în respectiva zonă pe are o păzea paznicul s-a scuzat spunând: „Legat de taxe, îi găseam acolo când eu veneam. Cred că erau cu știința celor care se ocupau acolo. Nu verificam bon sau ceva. Erau pescari din toate părțile. Nu aceleași persoane”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.