Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul Buzău este tot un focar de coronavirus: Medicii, polițiștii, angajații de la ISU și DSP sunt infectați

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

Buzăul înregistrează 17 focare active de coronavirus, în mai multe instituţii publice, inclusiv la Poliţie, la ISU, în spitale din judeţ şi la Biblioteca Judeţeană.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, judeţul Buzău înregistrează la această oră 17 focare active de coronavirus.

Citește și: Cristoiu: ‘Este clar că se țintește scaunul dlui Cercel. Deja a apărut un concurent și trebuie neapărat să plece’

Sunt zeci de cazuri în instituţii publice şi în cadrul unor societăţi, unele dintre ele cu un număr mare de angajaţi, scrie news.ro.

La Direcţia de Sănătate Publică sunt 17 angajaţi care au infecţie cu cu noul coronavirus, la Centrul de Dializă au fost confirmate 11 persoane, în timp ce la Inspectoratul Judeţean de Poliţie sunt 11 poliţişti şi angajaţi din rândul personalului contractual care au COVID- 19.

Citește și: Studiu șocant: S-a descoperit că există riscul mai mare de a lua COVID-19 acasă, decât de la străini

Coronavirusul a ajuns şi la Casa de Asigurări, unde sunt 4 angajaţi infectaţi, la ISU cu trei pompieri pozitivi la coronavirus, dar şi la Poliţia municipiului Buzău, unde trei persoane au COVID-19.

Trei cazuri noi sunt şi la Biblioteca Judeţeană ”Vasile Voiculescu”.

Citește și: Replică dură din partea USR PLUS, despre anunțul lui Ludovic Orban : ‘PNL prezintă sondaje măsluite’

De asemenea, coronavirusul a fost identificat si la patru societăţi comerciale şi la o farmacie.

Cazuri de Covid 19 sunt şi în spitalele din judeţul Buzău. La secţia Ojasca sunt 13 persoane confirmate pozitiv, în secţia neurologie a spitalului Săpoca sunt 4 angajaţi infectaţi, la Spitalul Judeţean, în secţia de Oncologie sunt 3 cazuri, în timp ce la Spitalul CFR sunt 5 asistente internate în spital cu infecţie cu coronavirus.

Citește și: Tăriceanu, atac dur la Guvern: ‘Voi credeți că o să fiți la putere pe viață, dar și Ceaușescu a crezut asta’

În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului. Judeţul Buzău înregistrează vineri 33 de cazuri noi de coronavirus, cu un total de 1099 de bolnavi de la debutul pandemiei şi 30 de persoane decedate.

Citește și: Veste tristă! 24 de români au murit din cauza noului coronavirus COVID-19 în ultimele 24 de ore .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.