Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul din Oltenia în care Klaus Iohannis s-a impus la limită în fața Vioricăi Dăncilă

klaus iohannis pnl

Numărătoarea paralelă realizată de principalele trei partide politice din Vâlcea în peste jumătate din secţiile de vot din judeţ îl clasează pe actualul preşedinte, Klaus Iohannis, pe primul loc la alegerile prezidenţiale de duminică, acesta fiind urmat la câteva procente diferenţă de candidatul PSD, Viorica Dăncilă.

Astfel, după numărătoarea paralelă realizată de PNL în 221 de secţii din cele 433 din Vâlcea, Klaus Iohannis avea 36,3% din voturi, urmat de Viorica Dăncilă cu 32 %, Dan Barna cu aproximativ 10 procente şi Mircea Diaconu cu peste 9%.

Citește și: Scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban:Ne-am săturat să auzim mereu acelaşi: ‘nu mai sunt bani’

În ceea ce priveşte numărătoarea paralelă a PSD, reprezentanţii din Vâlcea ai formaţiunii politice au anunţat că actualul preşedinte al României are 56.202 din voturile exprimate de vâlceni, cu aproximativ 6.000 mai multe decât candidatul PSD, Viorica Dăncilă, care a fost votată de aproximativ 50.000 de alegători.

Potrivit aceleiaşi surse, Klaus Iohannis este câştigător în municipiul Râmnicu Vâlcea, unde a obţinut un scor de 34,73 %, în timp ce în municipiul Drăgăşani pe primul loc s-a situat Viorica Dăncilă, cu 34, 35%, aceasta fiind câştigătoare şi în oraşul Băbeni, unde a adunat 39,17% din sufragii.

Citește și: EXCLUSIV Cazul Caracal, o lucrătură a Serviciilor? Surse din Poliție, în luna septembrie: ‘Înainte de alegeri, apare vreuna din fete’

Preşedintele USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, a precizat că până la miezul nopţii, au finalizat numărarea buletinelor de vot din aproximativ 48% dintre secţiile de votare din judeţ, conform acesteia pe primul loc fiind Klaus Iohannis, cu 33% din voturi, pe locul doi este Viorica Dăncilă, cu aproximativ 30% , candidatul USR, Dan Barna, fiind pe locul trei cu circa 10% din preferinţele alegătorilor.

Prezenţa la vot în judeţul Vâlcea în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a fost de 48,82%, la urne prezentându-se 159.913 alegători.

Citește și: Scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban:Ne-am săturat să auzim mereu acelaşi: ‘nu mai sunt bani’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.