Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul în care a început distribuirea a 1,7 milioane de măşti: 34.107 de persoane defavorizate le vor primi

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Peste 1,7 milioane de măşti vor fi distribuite, de joi până luni, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba către unităţile administrativ - teritoriale din judeţ, care, la rândul lor, le vor da unui număr de 34.107 persoane defavorizate, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

"În judeţul Alba a început azi, 10 septembrie 2020, distribuirea celor 1.705.350 de măşti recepţionate miercuri de către DSP Alba de la Ministerul Sănătăţii. Timp de 3 zile - joi, vineri şi luni - măştile vor fi ridicate de reprezentanţii UAT-urilor din Alba, care, apoi, le vor distribui, la rândul lor, către categoriile de persoane defavorizate prevăzute în Ordonanţa 78/21.05.2020. Este vorba despre 34.107 de persoane identificate ca făcând parte din cele 4 categorii sociale defavorizate, conform ordonanţei amintite, astfel: persoane provenite din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, persoane provenite din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt până la 704 lei inclusiv, persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale", menţionează DSP.

Citește și: Doarme pe saci de bani! Averea uriașă a Clotildei Armand!

Potrivit sursei citate, fiecare persoană va primi câte 50 de măşti, număr considerat suficient pentru o perioadă de 2 luni.

"Numărul persoanelor beneficiare de măşti gratuite furnizate de Ministerul Sănătăţii a fost stabilit de fiecare primărie în parte, pe baza solicitărilor venite din partea unităţilor administrativ-teritoriale din Alba fiind întocmit un necesar pentru tot judeţul", a mai precizat Biroul de Presă al DSP Alba.

Citește și: Liderul PSD Teleorman rupe rândurile și îi atacă pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă: ‘Un blestem’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.