Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul în care aproape 65 de cadre medicale se infectează lunar: În ultimele 7 zile, alte 60 au luat virusul

Facebook
medic doctor spital

Un număr de 384 de medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar din clinicile şi unităţile spitaliceşti din judeţul Constanţa au fost confirmaţi cu COVID-19 de la începutul pandemiei şi până în prezent, numărul acestora crescând cu aproape 60 în ultimele şapte zile.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Prefectura Constanţa, "în urma centralizării datelor din toate spitalele şi clinicile din judeţul Constanţa, de la începutul pandemiei şi până în acest moment au fost confirmate 384 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (97), asistenţi medicali (156) şi personal auxiliar (131)", scrie agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu Cercel: ‘Nu vă spălați, nu purtați mască, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți’

Referitor la cazurile de COVID-19 din unităţile de învăţământ din judeţ, coronavirusul a fost confirmat, de la începutul anului şcolar, la 85 de cadre didactice, 136 de elevi, 47 de studenţi şi 28 de angajaţi reprezentând personal auxiliar, în total 296 de persoane, cu 83 de cazuri mai multe faţă de cele înregistrate în urmă cu şapte zile.

"La nivelul judeţului Constanţa au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (120 - 128 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 - 94 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 - 106 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 - 85 ocupate), Spitalul Militar - Sistem Modular (56 - 40 ocupate) şi Secţia Exterioară Agigea (74 - 18 ocupate)", a menţionat Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este în judeţul Constanţa de 1,55, în municipiul Constanţa aceasta ajungând la 2,65.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.