Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul în care NU MAI EXISTĂ locuri în spitale pentru bolnavii COVID

rohealthreview.ro
ATI spital pacient bolnav

Autorităţile de sănătate publică din Buzău caută soluţii după ce toate locurile pentru bolnavii COVID din spitalele din judeţ s-au ocupat. Marţi, DSP a raportat 146 de cazuri noi de COVID, cele mai multe din ultimul an, anunță news.ro.

Conform autorităţilor, după valul de infectări din ultima vreme, locurile destinate bolnavilor COVID s-au epuizat atât în Spitalul Judeţean Buzău, în secţiile unde sunt trataţi aceşti pacienţi, cât şi în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

În aceste condiţii, autorităţile de sănătate publică din Buzău caută soluţii pentru identificarea unor noi locuri pentru bolnavii infectaţi cu SARS CoV.2

Una dintre variante este Spitalul Orăşenesc Nehoiu, marţi, reprezentanţii DSP şi cei ai unităţii medicale purtând discuţii cu managerul şi cu medicii despre oportunitatea transformării în unitate Covid sau măcar preluarea unor cazuri din rândul celor infectaţi cu SARS CoV2. Însă spitalul din Nehoiu are nevoie de medicamente pentru tratarea bolnavilor cu COVID, de echipamente, de instalaţie de oxigen, de crearea unor circuite, astfel că dacă se va decide ca această unitate să preia bolnavi Covid, se presupune că va dura cel puţin câteva zile până când totul va fi pus la punct.

Marţi, la Buzău, DSP a raportat cel mai mare număr de infectări din ultimele luni: 146, cel mai mic pacient avânddoar 2 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.