Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul în care spitalul de nebuni și liceele s-au transformat în focare de COVID-19: Zeci de elevi, profesori și pacienți sunt infectați

covid romania tulpina

Peste 30 de elevi de la două licee din municipiul Iaşi au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, a anunţat conducerea DSP Iaşi, un al treilea focar de COVID înregistrându-se la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi.

Potrivit DSP Iaşi, la Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din municipiul Iaşi 19 elevi şi trei profesori au fost diagnosticaţi cu COVID, pacienţii fiind izolaţi la domiciliu. La Liceul Teoretic "Miron Costin" din Iaşi, 13 elevi şi şapte angajaţi ai unităţii şcolare au fost depistaţi pozitiv. În cele două licee ieşene activitatea a fost suspendată timp de 14 zile, însă, oricum, de luni este o vacanță chiar de două săptămâni.

Întrebat despre numărul mare de cazuri de COVID apărute în cele două licee, şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat pentru News.ro că majoritatea persoanelor sunt asimptomatice şi că boala a fost depistată doar în urma testării.

Potrivit DSP, la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, cinci pacienţi din cadrul secţiei III Acuţi au fost depistaţi pozitiv.

Pacienţii au fost izolaţi în spital, iar spaţiile din cadrul secţiei au fost dezinfectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.