Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul în care TREI ORAȘE vor fi CARANTINATE

Inquam Photos / Octav Ganea
controale politie armata

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj a adoptat marți o hotărâre prin care solicită Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea ordinului pentru instituirea carantinei zonale în orașele Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei.

Potrivit deciziei CJSU Sălaj, carantina ar urma să intre în vigoare joi, la ora 0.00 pentru o perioadă de 14 zile, scrie mediafax.ro.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

Carantina presupune limitarea la maximum a deplasării persoanelor, stabilirea unor rute ocolitoare și intrezicerea desfășurării următoarelor activități: organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor, activitatea cu publicul a firmelor din domeniul jocurilor de noroc, activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică, cu excepția persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional, organizarea și desfășurarea adunărilor publice, a spectacolelor și/sau concertelor, organizarea piețelor pentru produse nealimentare, a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor si piețelor de vechituri.

De asemenea, oficierea slujbelor religioase se va putea face doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp /persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Citește și: După atacul terorist de la Viena, Rareș Bogdan reacționează: Doamne ferește! Asta mai lipsea Europei

Totodată, autoritățile instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spații publice închise și deschise și suspendarea cursurilor în sistem „faţă în faţă” pentru elevii/preşcolarii tuturor unitatilor de învațământ din aceste localități.

„Se permite tranzitarea localităților Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate”, se mai arată în decizie.

Citește și: Florin Cîțu a răbufnit după declarația lui Marcel Ciolacu: Cum te mai duci tu acasă la familia ta și te uiți în ochii lor? Aștept să-ți ceri scuze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.