Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

(FOTO) Județul Maramureș – o prezență memorabilă în cadrul celui mai important eveniment dedicat industriei turismului autohton

Radu Pop
maramureș

Județul Maramureș – o prezență memorabilă în cadrul celui mai important eveniment dedicat industriei turismului autohton

Pasiunea pentru turism a adus împreună participanții și expozanții din cadrul celei de-a 48-a ediții a Târgului de Turism al României 2023, eveniment care s-a desfășurat în perioada 09-12 noiembrie, la Romexpo, București.

În cadrul evenimentului, județul Maramureș a fost reprezentat de delegații din partea Consiliului Județean Maramureș, Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeului Județean de Artă „Centru Artistic Baia Mare”, Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare, Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Centrului Național de Promovare și Informare Turistică Sighetu Marmației și Centrului de Informare Turistică Oncești. Acestora li s-au alăturat rangerul Rezervației Naturale „Cheile Lăpușului”, Viorel Coroian, meșterii populari Daniel Leș, Ioan Bârsan, Cristian Cadar și Anuța Stan, reprezentanți ai structurilor de cazare și ai operatorilor din turism din județ, precum și „moșii cu droange” din Vișeu de Sus.

„În fiecare zi a târgului, vizitatorii s-au putut bucura de un program complex în cadrul standului județului Maramureș, din care nu au lipsit reprezentațiile artistice, momentele de expunere a tradițiilor din preajma sărbătorilor de iarnă, atelierele de pictură, proiecțiile digitale, demonstrațiile de olărit, lemnărit, confecționat de măști tradiționale și țesut și degustările de preparate tradiționale. Periplul culinar prin bucataria maramureșeană a culminat cu vizita lui Nicolai Tand, masterul preparatelor tradiționale, care a pregătit gogoși pentru toți prietenii Maramureșului.

Prin efortul conjugat al promotorilor județului, spațiul expozițional a reușit să surprindă esența universului maramureșean, în care trecutul și prezentul se împletesc armonios. Imaginea Maramureșului autentic, cu tradiții și obiceiuri străvechi, arhitectură vernaculară, cultură populară, oameni primitori și peisaje spectaculoase a fost completată de reprezentarea unei destinații ancorată în actualitate, dinamică, bogată în evenimente și activități culturale, fiind astfel potrivită unor tipologii variate de turiști. Creativitatea și proactivitatea delegației maramureșene a atras publicul, care a fost extrem de receptiv la mijloacele utilizate pentru evidențierea potențialului turistic al județului, răsplătind cu apreciere și interes eforturile de promovare.

În cadrul târgului a fost organizată și o „seară maramureșeană” destinată profesioniștilor industriei, în scopul dezbaterii bunelor practici în domeniu, precum și în vederea dezvoltării unor noi perspective de colaborare. Și pentru că maramureșenii au harul de a transforma fiecare întâlnire într-o sărbătoare, participanții la seara maramureșeană au avut oportunitatea de a asista la un adevărat spectacol pus în scenă de renumitul Ansamblu Folcloric Național „Transilvania”.

Pe această cale, le mulțumim tuturor celor care prețuiesc bogăția culturală și naturală a Maramureșului și și-au adus aportul la reușita acestui eveniment, iar pe cei care au avut curiozitatea de a descoperi standul nostru din cadrul Târgului de Turism al României, îi invităm să ne viziteze și la noi acasă, în Maramureș!”, transmite Consiliul Județean Maramureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.