Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juergen Klopp, înainte de finala Ligii Campionilor: 'Vom juca cu gândul la poporul ucrainean greu încercat'

thisisanfield.com
Jürgen Klopp

Antrenorul echipei Liverpool, Juergen Klopp, dedică finala Ligii Campionilor din acest sezon, de sâmbătă seara, contra celor de la Real Madrid, poporului ucrainean, el exprimându-şi sprijinul faţă de oficialităţile de la Kiev în contextul agresiunii militare ruse, scrie Reuters.

Finala Ligii Campionilor fusese programată iniţial pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg, dar a fost mutată pe Stade de France după atacul Rusiei din 24 februarie asupra ţării vecine, potrivit Agerpres.

"Sunt fericit că finala se dispută la Paris. Decizia mutării meciului era un răspuns potrivit pe care Rusia trebuia să-l primească din lumea fotbalului. Noi vom juca această finală cu gândul la poporul ucrainean greu încercat. Sunt sigur că meciul va putea fi vizionat şi de ucraineni iar noi vom juca pentru ei", a spus Klopp.

Liverpool şi Real Madrid, care vor fi sâmbătă (22:00) adversare în finala Ligii Campionilor la fotbal, pe Stade de France din Saint-Denis, s-au înfruntat de opt ori până acum în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent, campioana Spaniei având patru victorii, iar ''cormoranii'' trei.

Cel mai recent duel a fost în sferturile de finală ale ediţiei 2020-21, când Real a câştigat cu 3-1 la Madrid, iar returul s-a terminat nedecis, 0-0.

Este pentru a treia oară când cele două echipe se înfruntă în finală: Liverpool a câştigat Cupa Campionilor în 1981 (1-0), în timp ce Real Madrid şi-a adjudecat trofeul Champions League în 2018 (3-1).

''Los Blancos'' (albii) deţin recordul la numărul de trofee cucerite în competiţie, 13, în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017 şi 2018, câştigând ultimele şapte finale jucate.

''Reds'' au câştigat competiţia de şase ori, în 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 şi 2019.

Anul trecut finala a fost una integral engleză, Chelsea învingând-o pe Manchester City cu 1-0.

Real nu a pierdut nicio finală de când competiţia se numeşte Champions League, iar aceasta este a opta sa apariţie în ultimul act în acest format.

Carlo Ancelotti, antrenorul madrilenilor, este primul tehnician care conduce echipele sale în cinci finale de Champions League, căutând să stabilească un record şi în privinţa trofeelor câştigate (patru). În prezent, el împarte această performanţă cu Zinedine Zidane, fostul antrenor al Realului, şi cu legendarul Bob Paisley (Liverpool), cu trei trofee fiecare.

O victorie pe Stade de France ar face din Ancelotti şi primul antrenor care a cucerit cu două echipe câte două trofee în Champions League, după ce anterior a câştigat Champions League cu AC Milan în 2003 şi 2007. Ancelotti are deja un trofeu cu Real, în 2014.

Liverpool a cucerit două trofee în acest sezon, Cupa Angliei şi Cupa Ligii engleze, terminând pe locul secund în Premier League. Echipa antrenată de Juergen Klopp are în acest sezon un bilanţ de 62 de meciuri în toate competiţiile, 49 de victorii, 10 egaluri şi doar 3 înfrângeri, cu un total de 147 de goluri marcate. ''Cormoranii'' au pierdut cu West Ham United (2-3) şi Leicester City (0-1), în Premier League, şi cu Inter Milano (0-1), pe Anfield, în Champions League. Golgheterul echipei este egipteanul Mohamed Salah, cu 23 de goluri marcate.

Real Madrid a ieşit campioană în La Liga şi în 55 de partide disputate în această stagiune are 39 de victorii şi 118 goluri marcate, 7 egaluri şi 9 eşecuri. A impresionat atacantul francez Karim Benzema, o adevărată locomotivă pentru madrileni în acest sezon, cu 44 de goluri marcate şi 15 pase decisive.

În drumul său până în finală, Real Madrid a câştigat Grupa D cu cinci victorii şi un eşec, devansându-le pe Inter Milano, Sheriff Tiraspol şi Şahtior Doneţk. În optimi, Real a trecut dramatic de PSG, după 0-1 la Paris şi 3-1 pe Santiago Bernabeu, revenind de la 0-1. În sferturi, echipa merengue a reuşit o nouă remontada cu Chelsea, după 3-1 la Londra şi 2-3 (după prelungiri) la Madrid, revenind de la 0-3. Semifinala cu Manchester City s-a jucat după aceeaşi reţetă, 3-4 în Anglia şi 3-1 la Madrid (revenire de la 0-1).

Liverpool a câştigat Grupa B cu victorii pe linie, fiind urmată de Atletico Madrid, FC Porto şi AC Milan. În optimi, echipa lui Klopp a eliminat-o pe Inter Milano, după 2-0 pe ''Meazza'' şi 0-1 pe Anfield. În sferturi, ''cormoranii'' au trecut de Benfica, învingând la Lisabona cu 3-1 şi remizând acasă, 3-3. Semifinala cu Villarreal a fost una destul de liniştită, după 2-0 în tur şi 3-2 în Spania, însă Salah şi compania au trebuit să depăşească o primă repriză slabă (0-2) în faţa ''Submarinului galben''.

Finala Champions League este arbitrată de o brigadă franceză, cu Clement Turpin la centru, Nicolas Danos şi Cyril Gringore, arbitri asistenţi, al patrulea oficial fiind Benoît Bastien. Arbitru video este Jerome Brisard, în timp ce arbitri asistenţi video sunt francezul Willy Delajod şi italienii Massimiliano Irrati şi Filippo Meli.

Echipele probabile:

Liverpool: Alisson Becker - Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Naby Keyta - Salah, Mane, Luis Diaz. Antrenor: Juergen Klopp.

Real Madrid: Courtois - Dani Carvajal, Eder Militao, Alaba, Ferland Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius Junior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.