Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Assange amână un anunţ prevăzut pentru cei cinci ani la Ambasada Ecuadorului

Global Look Press
Julian Assange

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a amânat luni un anunţ prevăzut pentru împlinirea a cinci ani de la refugierea sa în Ambasada Ecuadorului la Londra, în contextul în care este posibil să aibă loc în viitorul apropiat o întâlnire cu autorităţile britanice, relatează AFP. Acest "anunţ special" urma să marcheze a cincea aniversare, la câteva săptămâni după ce justiţia suedeză a abandonat acuzaţiile care îl vizau. "La îndemnul avocaţilor săi, anunţul pe care Assange trebuia să îl facă astăzi (luni) de la balconul Ambasadei Ecuadorului a fost amânat", a anunţat într-un comunicat echipa de presă a WikiLekas, fără să precizeze noua dată.

Această decizie "a fost urmarea unui acord pentru o întâlnire iminentă cu autorităţile britanice", a continuat WikiLeaks. "Echipa juridică a lui Julian Assange rămâne optimistă în legătură cu posibilitatea de a găsi o soluţie satisfăcătoare care să respecte dreptul britanic şi să restabilească libertatea şi demnitatea lui Julian Assange", potrivit comunicatului. La rândul său, Ministerul britanic de Interne a declarat pentru AFP că "nu este prevăzută nicio întâlnire". Declaraţia WikiLeaks se referă la situaţia avertizorului de integritate, refugiat la Ambasada Ecuadorului pentru a scăpa de o posibilă extrădare în Statele Unite, unde riscă să fie pus sub acuzare pentru publicarea de către WikiLeaks a unor documente militare şi diplomatice confidenţiale.

Luna trecută, justiţia suedeză a anunţat că renunţă la ancheta preliminară privind acuzaţiile de viol formulate împotriva australianului de 45 de ani şi a ridicat mandatul european de arestare care îl viza, apreciind că "toate posibilităţile de a face ancheta să avanseze" au fost epuizate, conform Agerpres. Poliţia britanică a avertizat însă că este "obligată" să-l aresteze pe Julian Assange dacă acesta iese din ambasadă, din cauză că a încălcat în 2012 condiţiile eliberării pe cauţiune în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.