Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Assange s-ar putea sinucide, dacă va fi extrădat în SUA, așa cum a decis Guvernul de la Londra

Council of Europe
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks

Soţia lui Julian Assange, Stella, a avertizat vineri că fondatorul WikiLeaks ar putea ajunge să se sinucidă dacă va fi extrădat în SUA, transmite Reuters.

"Julian vrea să trăiască, cu posibilitatea de a fi liber, cu posibilitatea de a fi alături de copiii săi şi de mine. În realitate, dacă va fi extrădat în Statele Unite, condiţiile în care se va afla vor fi foarte apăsătoare. Îl vor împinge să-şi ia viaţa", a declarat ea presei.

Stella Assange a anunţat că va face apel împotriva deciziei guvernului britanic de a-l extrăda pe soţul ei. "Ne vom opune. Vom folosi toate căile de apel. Îmi voi petrece fiecare oră când sunt trează luptând pentru Julian, până când va fi liber, până când se va face dreptate", a spus ea.

Guvernul de la Londra a anunţat vineri că ministrul de interne, Priti Patel, a semnat ordinul de extrădare pentru Julian Assange, punând astfel în aplicare decizia din 20 aprilie a justiţiei britanice. Australianul în vârstă de 50 de ani este urmărit penal în SUA pentru publicarea neautorizată a unui volum foarte mare de documente confidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.