Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Nagelsmann a cerut rezilierea contractului cu RB Leipzig - Următoarea oprire, Bayern Munchen

www.dw.com
Julian Nagelsmann

Antrenorul echipei germane de fotbal RB Leipzig, Julian Nagelsmann, a solicitat rezilierea contractului, valabil până în iunie 2023, pentru a putea merge la Bayern Munchen, scrie revista Kicker, citată de EFE.

RB Leipzig, aflată pe locul doi în Bundesliga, a cerut, conform Kicker, o indemnizaţie de 25 milioane euro, în timp ce în alte surse de informare se vorbeşte de 30 milioane euro.

În cazul în care Bayern va plăti această indemnizaţie, Nagelsmann va deveni cel mai scump antrenor din istoria fotbalului. Recordul actual este deţinut de Andre Villas-Boas, pentru care Chelsea a plătit 15 milioane euro lui FC Porto în 2011.

Acum doi ani, RB Leipzig a plătit o indemnizaţie de cinci milioane euro pentru a-l aduce pe Nagelsmann, 33 ani, de la Hoffenheim.

Favorit pentru înlocuirea lui Nagelsmann la Leipzig se anunţă americanul Jesse Marsch, 47 ani, în prezent la RB Salzburg.

Nagelsmann este cotat cu cele mai mari şanse la înlocuirea lui Hansi Flick, care şi-a anunţat deja dorinţa de a părăsi clubul bavarez, deşi contractul lui expiră tot în iunie 2023. Karl Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului Director al lui Bayern, a declarat că se caută o soluţie care să satisfacă ambele părţi, ceea ce se poate interpreta că Bayern solicită o compensaţie economică.

Flick este candidat la succesiunea lui Joachim Loew în fruntea naţionalei Germaniei după turneul final al EURO 2020.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a anunţat însă că nu este dispusă să plătească vreo indemnizaţie pentru noul selecţioner.

''Nu vom plăti un transfer, pentru că nu am plătit niciodată pentru transferuri, iar pentru faptul că suntem o organizaţie non-profit acest lucru este dificil de făcut'', a precizat Rainer Koch, vicepreşedinte al DFB.

O soluţie, vehiculată de media germană, ar fi ca Flick să renunţe la o parte din salariul său, estimat la opt milioane euro pe an, sau la prima pentru câştigarea titlului în Bundesliga, care se ridică la jumătate de milion de euro.

Bayern Munchen este lider în Germania, la şapte puncte distanţă de RB Leipzig, iar bavarezii mai au nevoie de o singură victorie pentru a-şi asigura matematic al nouălea titlu consecutiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.