Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Sands, celebrul actor britanic, a fost dat dispărut în California

twitter.com
California Republic

Actorul britanic Julian Sands, cunoscut pentru rolurile din serialul "24" sau filmul "A Room with a View", a fost dat dispărut după ce a făcut, vineri, o drumeţie în munţii San Gabriel, potrivit departamentului şerifului din comitatul San Bernardino, anunță news.ro.

Actorul în vârstă de 65 de ani, care a jucat şi în "The Killing Fields", "Warlock", "Leaving Las Vegas", "Arachnophobia" şi "Naked Lunch", locuieşte la Hollywood, scrie The Guardian.

Salvatorii au căutat un drumeţ pierdut în zona Baldy Bowl din Munţii Baldy, o zonă populară pentru drumeţii şi schiori, de când un excursionist a fost dat dispărut vineri seara la ora 19.00, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului şerifului Nathan Campos. Oficialii l-au identificat pe drumeţul pierdut miercuri după-amiază.

Vremea severă de iarnă din California a interferat cu căutarea în jurul Muntelui Baldy: echipajele de salvare de la sol au fost „retrase de pe munte sâmbătă seara pentru siguranţa lor”, căutarea continuând „cu dronă şi elicopter când vremea a permis”, a spus Campos.

Există un risc sever de avalanşă în zonă, iar autorităţile recomandă ca oamenii să stea departe de zonă. „Este extrem de periculos şi drumeţii experimentaţi trec cu greu pe acolo”, a spus Campos. Pe măsură ce vremea se îmbunătăţeşte, echipajele de salvare plănuiesc să reia căutarea la sol, a spus el.

Autorităţile caută şi un alt excursionist dispărut, Bob Gregory, din Hawthorne, California, care a fost dat dispărut luni în munţii San Gabriel, a informat ABC News.

Sands, care a crescut în Yorkshire, a avut o carieră diversă în industria filmului, apărând în zeci de roluri în film şi televiziune şi locuieşte de mai mulţi ani în zona Los Angeles împreună cu soţia sa, scriitoarea Evgenia Citkowitz. Are trei copii. Într-un interviu din 2018 pentru The Guardian, Sands a vorbit despre fixaţia sa pentru alpinism şi despre importanţa de a continua să îmbrăţişeze noi aventuri pe măsură ce îmbătrâneşte. Într-un alt interviu din 2020, el s-a descris ca fiind cel mai fericit „aproape de un vârf de munte într-o dimineaţă rece glorioasă”.

Sands a povestit în 2020 că a fost „la începutul anilor 90, în Anzi, prins într-o furtună atroce la peste 6.000 de metri altitudine cu alţi trei. Unii băieţi apropiaţi de noi au pierit; am fost norocoşi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.