Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jumătate din alegătorii SPD sunt de acord cu o nouă coaliţie cu conservatorii

rfi.fr
germania CDU vs SPD

O majoritate strânsă a alegătorilor Partidului Social-Democrat german (SPD) sunt în favoarea reeditării "marii coaliţii" dintre social-democraţii germani şi conservatorii cancelarului Angela Merkel, a arătat un sondaj făcut public miercuri, transmite Reuters. Potrivit sondajului realizat de institutul YouGov pentru reţeaua media RND, 56% dintre susţinătorii - sau alegătorii - SPD sunt pentru reluarea coaliţiei dintre SPD şi CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi formaţiunea-soră din Bavaria, Uniunea Creştin-Socială) care a guvernat înaintea alegerilor din septembrie anul trecut, conform Agerpres.

Sondajul a fost prezentat într-un context în care cei 464.000 de membri ai SPD - în număr mai mic decât cei care votează cu social-democraţii - sunt pe cale să decidă dacă să aprobe sau nu decizia conducerii partidului de a guverna alături de Merkel încă patru ani. Rezultatele acestei consultări, realizată prin corespondenţă, urmează să fie făcute publice duminică.

Rezultatul acestui vot este greu previzibil în condiţiile în care importante grupări din SPD se opun refacerii 'marii coaliţii' cu conservatorii, preferând intrarea în opoziţie după ce rezultatul umilitor de la alegerile federale din septembrie, cele mai slabe de după 1949, au împins formaţiunea, cu o istorie de 154 de ani, într-o criză de identitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.