Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker exclude o ieşire a Marii Britanii din UE: 'Nu există un plan B'

Jean-Claude-Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a exclus marţi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, afirmând că executivul comunitar nu are ca alternativă un plan B, relatează AFP. 

"Nu avem un plan B, avem un plan A. Marea Britanie va rămâne în Uniunea Europeană şi va rămâne un membru constructiv şi activ al Uniunii Europene", a spus Juncker, care urmează să se întâlnească în cursul zilei de marţi, la Bruxelles, cu premierul britanic David Cameron. 

"Dacă aş spune că avem un plan B, s-ar crea impresia că ar exista o fel de dorinţă din partea Comisiei Europene de a lua în considerare la modul serios posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană. Prin urmare, nu intru în detalii privind un plan B", a explicat şeful executivului european, care joacă un rol de facilitare a negocierilor dintre Londra şi Bruxelles. 

Cameron, care a promis să organizeze un referendum privind menţinerea ţării sale în UE, speră să obţină un compromis la summitul european de joi şi vineri de la Bruxelles, însă nu există încă un acord. 

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a prezentat la 2 februarie un pre-acord pentru a răspunde revendicărilor Londrei şi pentru a evita un Brexit, însă punctele de dezacord sunt numeroase: de la imigraţie şi guvernanţă economică la suveranitate politică. 

Propunerile lui Tusk "vor fi analizate joi şi vineri" de către liderii europeni şi "vom vedea dacă ele vor fi sau nu considerate echitabile pentru Marea Britanie şi pentru celelalte state membre", a comentat Juncker. "Este încă prea devreme", a spus el. 

Referendumul, organizat sub presiunea partidului eurosceptic UKIP şi a Partidului Conservator al lui Cameron, ar putea avea loc chiar în luna iunie, dacă cele 28 de state membre vor ajunge la un acord la sfârşitul săptămânii. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.