Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker se face SCUT în faţa lui Trump. 'Declaraţiile despre germanii răi, o PROBLEMĂ de traducere'

junker

Şarja preşedintelui american Donald Trump împotriva politicii comerciale a germanilor 'răi', despre care a scris săptămânalul Der Spiegel, nu a fost 'agresivă', a dat asigurări vineri şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, explicând că a fost vorba despre 'o problemă de traducere', transmite AFP, conform agerpres.

'Nu vreau să comentez, dar trebuie să comentez', s-a amuzat Juncker, întrebat în legătură cu declaraţia preşedintelui american, la conferinţa de presă premergătoare summitului G7 de la Taormina, în Sicilia.

Taormina s-a transformat în FORTĂREAŢĂ. 'Greii' lumii au ajuns la reuniunea G7 - LIVE VIDEO

'Nu este adevărat că preşedintele (Trump) a avut o abordare agresivă. Este o problemă de traducere. Nu a spus că germanii se comportă rău, a spus că există o problemă. Nu a fost agresiv', a explicat Juncker, precizând că întâlnirea cu liderul american a fost 'deschisă şi constructivă'.

Conform săptămânalului german Der Spiegel, Trump ar fi declarat joi, în timpul întâlnirii de la Bruxelles cu Juncker şi cu alţi responsabili europeni: 'Germanii sunt răi, foarte răi'.

'Priviţi milioanele de maşini pe care le vând în Statele Unite. Vom opri asta', ar fi declarat Trump, conform unor 'participanţi la întrevedere' citaţi de publicaţie.

În ce-l priveşte, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, prezent şi el la întâlnirea de la Bruxelles, a declarat că nu doreşte 'să participe la această cultură a scurgerilor' de informaţii către presă.

Trump anunță BOICOTUL secolului: 'Germanii sunt foarte RĂI'

'Cred că astăzi diplomaţia are nevoie de instalatori profesionişti mai degrabă decât de diplomaţi indiscreţi', a punctat Tusk în aceeaşi conferinţă de presă.

Nici cancelaria de la Berlin şi nici Casa Albă nu au comentat până acum afirmaţiile din Der Spiegel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.